Županija i Grad uvijek spremni za ulaganja u sportsku infrastrukturu!

0
661

ĐAKOVAČKI TENIS BOGATIJI ZA JOŠ DVA TERENA

Da je Teniski klub Đakovo jedan od najuređenijih i najprisutnijih klubova u gradu potvrđuje i današnja svečanost otvaranja dva nova teniska igrališta, a ujedno i Memorijalnoga teniskoga turnira „Reiblov memorijal“ – Grand Slam Slavonije i Baranje.

 

Današnju svečanost otvorio je Mišo Mesić, predsjednik Teniskoga kluba Đakovo koji se zahvalio gostima: gradonačelniku Grada Đakova Marinu Mandariću, županu Ivanu Anušiću i Petru Šimiću, članu Upravnoga odbora HTS-a i  izaslaniku Nikoline Babić, predsjednice Hrvatskoga teniskoga saveza.

 

Uvodni dio u svečanost otvaranja nova dva terena odradili su članovi Tamburaškoga orkestra Općine Semeljci, a nakon toga prisutnima se obratio đakovački gradonačelnik Marin Mandarić koji se zahvalio županu Anušiću i Osječko-baranjskoj županiji koja prati programe Grada. Gradonačelnik je istaknuo da je ovo je još jedan primjer da se Grad Đakovo brine za svoje mlade i da će ova igrališta značiti i još jedan kvalitativni pomak kako u bavljenju sportom tako i ostvarivanju još boljih sportskih rezultata. Gradonačelnik Mandarić svečano je otvorio Memorijalni turnir zaželivši svim sudionicima dobru igru i ugodan boravak u Gradu Đakovu.

Župan Ivan Anušić zahvalio se na pozivu i iskazao spremnost Županije u podržavanju svih projekata koji će promovirati kvalitetniji život kako u gradu tako i u županiji. Županija je spremna pomoći i ostalim sportovima: nogometu, rukometu, košarci, borilačkim sportovima… jer Đakovo poslije Osijeka ima najveći broj sportskih udruga u Županiji.

Nakon župana Anušića gostima se obratio Petar Šimić, član Upravnoga odbora Hrvatskoga teniskoga saveza koji je prenio pozdrave Nikoline Babić, predsjednice Hrvatskoga teniskoga saveza. Istaknuo je zadovoljstvo teniskim terenima koji se danas svečano otvaraju.

Nakon toga, župan Anušić je simboličnim presijecanjem vrpce otvorio nove terene i na taj način ponudio đakovačkim tenisačicama i tenisačima još dva novouređena terena s tvrdom podlogom.

Reiblov memorijal – Grand Slam Slavonije i Baranje

Đakovo će od 27. do 29. svibnja biti centar rekreativnoga tenisa koji će okupiti rekreativce u nekoliko dobnih skupina. Reiblov Memorijal tradicionalni je turnir kojim članovi Teniskoga  kluba Đakovo čuvaju uspomenu na jednoga, uz gospodina Zvonka Mikića, od teniskih vizionara koji je tenis oživio sedamdesetih i osamdesetih godina 20. stoljeća. U dvodnevnom natjecanju nastupit će gospoda do 35, 35+, 40+, 45+, 50+, 55+, 6’+, 65+ te dame u kategorija do 40, 45+ i 55+. Turnir se igra u pojedinačnoj i igri parova. Početak natjecanja predviđen je za subotu u 9:00 sati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here