Jakov Tomić stigao do četvrtfinala Prvenstva Hrvatske!

0
744

HEP PRVENSTVO HRVATSKE U TENISU DO 14 GODINA

Protekloga vikenda Zadar je bio domaćin Prvenstva Hrvatske za tenisačice i tenisače do 14 godina. Na ovom natjecanju đakovački tenis imao je tri predstavnika: Jakova Tomića i Ivana Bobetića te u ženskoj konkurenciji Doru Belvanović.

Jakov Tomić  stigao je do četvrtfinala gdje je izgubio od prvoga nositelja Ryana Zuberbuhlera rezultatom 6:4 i 6:2. Do toga meča Tomić je u prvom kolu bio bolji od Darija Zorice (1:6; 6:4; 6:0) da bi u drugom kolu bio bolji od Krešimira Čurkovića (6:2; 2:6 da bi nakon toga uslijedio poraz u četvrtfinalu. Đakovački tenisač i na ovom je prvenstvu pokazao da je među najboljim hrvatskim reketima svoga uzrasta i da je pred njim zanimljiva teniska karijera.

Među najbolje 64 igračice našla se i Đakovčanka Dora Belvanović koja je, nažalost, turnir završila nakon prvoga kola. Nakon tri duga i teška seta đakovačka je tenisačica izgubila od Mie Bonnie Szabo (5:7;7:5; 6:2).

Pozivnicu organizatora turnira dobio je i dvanaestogodišnji Ivan Bobetić koji je nedavno postao i član hrvatske reprezentacije do 12 godina. Mladi Đakovčanin poražen je u prvom kolu od Brune Terzea (Stobreč) rezultatom 6:0 i 6:4.

I ovaj nastup u Zadru potvrdio je kvalitetan rad Teniskoga kluba Đakovo koji je već godinama prisutan sa svojim igračicama i igračima na završnicama nacionalnih prvenstava te članovima nacionalne reprezentacije u mlađim dobnim skupinama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here