Omladinac promovirao Dračice u prvake!

0
1253

DRUGA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

  1. KOLO

OMLADINAC (ĐS) – POLET 4:2 (1:2)

Đakvoački Selci – Igralište Brana. Gledatelja: 150. Sudac: Tomislav Rupčić (Osijek). Pomoćnici: Rajko Ač (Đakovo) i Zoran Vlaisavljević (Đakovo). Strijelci: 0:1 Petar Paradžik (27.), 0:2 Kovač (36.), 1:2 Zvonimir Aščić (39.), 2:2 Bunarkić (70.), 3:2 Bagarić (73.), 4:2 Mikloš (82.).

OMLADINAC (ĐS): Kričančić, Majstorović, Vrtarić, Jelačić, Zvonimir Aščić, Ivan Aščić, Sekić, Bagarić, Mikloš, Leo Aščić, Bunarkić (76. Valent Aščić).

POLET: Pavlović, Cindrić, Džanija, Rebić, Gradištanac, Šileš, Petar Paradžik, Kovač, Josipović, Pilić, Čaleta. Trener: Pero Paradžik.

Izuzetno spoarno i vruće vrijeme nisu bili baš najbolja pozivnica za dolazak na selačku Branu gdje su snage odmjerili nogometaši Omladinca i Poleta. Ali, oni koji su stigli na igralište doista su imali što vidjeti: šest pogodaka, preokret domaćina od 0:2 do 4:2.

No krenimo redom! Selčani kao da u prvom dijelu nisu postigli radnu temperaturu jer su gosti prijetili sa svih strana. Dva odlična gostujuća napadača u uvodnih 25 minuta kao da su namještala nišanske sprave i iz izglednih prilika uglavnom promašivali kompletan okvir gola. Ali, jasno je bilo da to neće dugo trajati jer su Kovač i Paradžik veoma kvalitetan tandem koji se u ovoj sezoni nebrojeno puta dokazao u tome. Prvo se Petar Paradžik „prošetao“ kroz domaću obranu i lagano plasirao loptu pored nemoćnoga golmana Kričančića da bi devet minuta kasnije isto učinio i Krunoslav Kovač. I evo Poleta na dva razlike. Domaćin može biti sretan što gosti prvo poluvrijeme nisu zaključili i s višim vodstvom.

Nakon drugoga pogotka kao da su se domaćini zbrojili i krenuli puno odlučnije. Već u 39. minuti Zvonimir Aščić smanjuje rezultat na 1:2. Uočio je „rupu“ u živom zidu i iz slobodnoga udaraca s 20 metara pogodio Pavlovićevu mrežu.

U drugom poluvremenu domaćin je zagospodario terenom, a gosti su se više orijentirali na kontranapade. Selčani su imali dosta ubačaja i poluprilika, ali gosti su opasnije prijetili iz nekoliko prilika koje su imali u nastavku. Kričančić i vratnica držali su domaćine „na životu“. A onda, u 70. minuti domaćin postiže pogodak za 2:2. Nakon nekoliko odbijanaca u semeljačkom kaznenom prostoru lopta dolazi do Bunarkića koji ju šalje u prazan gol. Slavlje se još nije ni stišalo, a domaćini postižu i treći pogodak. Slična situacija kao i kod prethodnoga gola. Na pravom se mjestu našao Ante Bagarić koji gura loptu u mrežu. U tim trenutcima na terenu kao da je postojala samo jedna momčad, ona domaća. Konačni rezultat u 82. minuti postavio je Mikloš.

Bila je to odlična nogometna predstava u kojoj su obje momčadi ponudile pregršt prilika, a tome u prilog ide i činjenica da je palo čak šest golova. Ovom pobjedom Selčani su razriješili pitanje prvaka Druge županijske nogometne lige jer Dračičani imaju osam bodova viška i utakmicu manje. Dakle, igrači sa Sjevera i matematički su postali prvaci i sudionici kvalifikacija za ulazak u Prvu županijsku nogometnu ligu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here