Boris Tot u austrijskom Brucku!

0
1214

JOŠ JEDAN ĐAKOVAČKI RUKOMETAŠ U PEČALBI

I dok đakovačkim rukometašima ne ide u prvenstvu, još se jedan igrač odlučio na odlazak iz kluba, ali i iz Hrvatske. Pomalo neočekivano put Austrije krenuo je golman Boris Tot koji je u posljednjih nekoliko godina bio čuvar đakovačke mreže te je iz utakmice u utakmicu, iz sezone u sezonu, pokazivao da se na njega uvijek može računati.

Iznenada se dogodio odlazak đakovačkoga golmana u Austriju gdje se priključio drugoligašu Brucku, momčadi koja je prošle godine ispala iz prve lige, a sada se bori za povratak u elitni austrijski rukometni razred. U kratkom razgovoru, gotovo u jednom dahu, Boris Tot nam je ispričao cijelu priču: U Đakovu sam već dugo, proživljavao sam i one lijepe premijerligaške trenutke, ali i ove posljednje u kojima klubu baš ne „cvjetaju ruže“. Iznenada mi je stigao poziv iz austrijskoga kluba Bruck u kojemu je u dva navrata igrao i moj brat Denis. Njima se u samoj završnici prvenstva, u kojemu se bore za prvo mjesto, teže ozlijedio golman Luka Marinović pa su potražili njegovu zamjenu. Preporuku da dođem u Bruck dao je Kristijan Pilipović, bivši igrač Nexea, a sadašnji član Kadetten Shafhausena. On me preporučio svome bivšem suigraču, sada treneru, Michaelu Draci koji je inače specijalist za rad s golmanima. Odmah je u kontakt stupio menadžer Filip Serdarušić i stvar je brzo dogovorena. Ugovor sam potpisao na tri mjeseca uz dogovor, ako obje strane budu zadovoljne, da se može produžiti i na dulje razdoblje. Sada ne želim razmišljati o tome već se želim koncentrirati i svome klubu dati sve kako bi se vratili u prvu austrijsku ligu. Ovim putem želim se zahvaliti svojim bivšim suigračima i trenerima, upravi kluba na razumijevanju  uz želju da se đakovački rukomet što prije vrati na stare dane, zaključio je Boris Tot.

Bivši đakovački golman priprema se za nastup svoga novoga kluba, a to će biti 23. ožujka protiv Union Sparkasse  Konreuburga.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here