Viškovčani zasluženo odnijeli bod iz Mandićevca!

0
1179

DRUGA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

  1. KOLO

VINOGRADAR – RADNIČKI 3:3 (2:2)

Mandićevac. Igralište: Mandićevac. Sudac: Ivan Kedveš (Đakovo). Pomoćnici: Zoran Vlaisavljević (Đakovo) i Željko Carević (Đurđanci). Strijelci: 0:1 Gudelj (14.), 1:1 Josip Fehir (24.), 2:1 Dražen Fehir (27.), 2:2 Gudelj (43.), 2:3 Sabadi (53.), 3:3 Josip Grgačević (54.).

VINOGRADAR: Kovač, Dražen Fehir, Mateo Hamzić (83. Grgović), Gabrijel Grgačević, Kolarik, Kerovec, Josip Grgačević, Toman, Živković (46. Brajković), Getoš (72. Šakota), Josip Fehir.

RADNIČKI: Drenjančević, Kovač, Sabadi (77. Ereš), Bašić, Mijakić, Jelečević, Lagator, Karin, Gusić, Gudelj, Krištić (61. Bikić).

Nogometaši Vinogradara potvrdili su staro nogometno pravilo koje glasi: Kada podcijeniš protivnike i bodove već upišeš unaprijed, prije nego izađeš na teren, uvijek se neugodno iznenadiš i izgubiš bod ili bodove. A upravo se to dogodilo nogometašima iz Mandićevca. Pomalo čudi njihov pristup jer ipak u momčadi imaju nekoliko iskusnih igrača koji su igrali i u višim rangovima i koji su sigurno ovo pravilo potvrđivali u mnogim situacijama (Dražen Fehir, Kerovec, Brajković, Josip Fehir…).

Ali, to nimalo ne umanjuje osvojeni bod Viškovčana koji su u Mandićevac došli s posljednje pozicije na tablici i već spremni da će dogodine igrati u Ligi Nogometnog središta Đakovo. Jer da su ovako igrali, a mora se priznati da imaju solidnu momčad koja po potencijalu sigurno nije najlošija kako to pokazuje trenutna tablica, ne bi se nalazili na posljednjem mjestu.

A Viškovčani su bolje otvorili utakmicu i golom Gudelja došli u vodstvo. Viškovački napadač izveo je slobodan udarac, a za golmana Kovača to je bilo neuhvatljivo. Ipak, u 24. minuti gol postiže, a tko će drugi nego, Josip Fehir koji time svoju momčad upozorava da se mora uozbiljiti ukoliko žele do pobjede. Samo tri minute kasnije činilo se da stvari dolaze na svoje. Naime, Dražen Fehir dovodi domaćine u vodstvo 2:1. Do kraja prvoga poluvremena igra se preselila na sredinu terena, a u 43. Gudelj po drugi puta izvodi slobodan udarac i postiže pogodak. Bio je to rezultat prvoga poluvremena.

Očito da su domaćini imali zanimljiv razgovor u svlačionici jer Sabadi u 53. minuti postiže vodeći pogodak za Vinogradar. I tada se činilo da je vrijeme da domaćini napune mrežu Radničkoga. Ali, samo minutu kasnije ponovo šok za domaćine. Treći gostujući gol postiže Josip Grgačević. Do kraja utakmice domaćini su pokušavali doći do novoga vodstva, ali obrana Radničkoga na čelu s golmanom Drenjančevićem bila je na visini zadatka.

Ovo je sigurno jedno od iznenađenja kola jer Vinogradar je poznat kao domaćinska momčad, a osim toga, Viškovčani su došli bez rezultatskoga imperativa. I to se pokazalo dobitnom kombinacijom: nadigravali su se s „vinogradarima“ i uz Mandićevac zasluženo odnijeli bod.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here