Dora Belavanović/Robotić prve u Karlovcu, Anja Belvanović/Bulaku u Zagrebu, Lena Drmić treća u Valpovu!

0
1529

TENISKI MEMORIJAL MARIJANA ORŠANIĆA

Memorijalni teniski turnir Marijana Oršanića za tenisačice i tenisače do 14 godina odigran je od 30. travnja do 3. svibnja u Karlovcu i Samoboru. Na turniru drugoga ranga nastupila je i đakovačka tenisačica Dora Belvanović koja je u  pojedinačnoj konkurenciji stigla do četvrtfinala, a u igri parova zajedno s Mijom Robotić (TK Đurđevac) osvojila je ovaj jaki turnir.

U kvalifikacijskom skupini D Dora Belvanović ostvarila je sve tri pobjede. Svladala je Niku Baki (4:1; 4:1), Viktoriju Sabljak (4:0; 4:1) i Elu Jamnik (4:2; 4:0).

Kao četvrta nositeljica đakovačka je tenisačica ušla u glavni turnir među 16 najboljih iz kvalifikacija. U prvom kolu Dora Belvanović bila je bolja od Tatjane Paskaš, članice TK Ogulin rezultatom 6:2 i 6:2. U četvrtfinalu protivnica đakovačkoj tenisačici bila je Mia Taslak. Članica zagrebačka Mladosti bila je bolja rezultatom 6:1 i 6:2.

Dora Belvanović zajedno s Mihom Robotić (TK Đurđevac) nastupila je u igri parova. Kao druge nositeljice otišle su do kraja – osvojile su pobjednički pehar. U četvrtfinalu su đakovačko/đurđevačka kombinacija bila bolja od para Tara Damjanović i Nika Mesarić (4:0; 4:2). U polufinalu Lila Kordić i Milana Rašan-Buha ostale su na 4:2 i 4:2. Par Belvanović/Robotić u finalu je čekala kombinacija Nika Baki i Petra Kolak. Finale je završilo uvjerljivom pobjedom đakovačko/đurđevačke kombinacije (4:1; 4:0).

OTVORENO PRVENTVO TRNJA DO 16 GODINA

Teniski klub Trnje protekloga je vikenda (30: 4. – 2. 5.) bio organizator otvorenoga klupskoga prvestva za tenisačice i tenisače do 16. godina.

Dok se sestra Dora borila u Karlovcu na turniru do 14 godina, starija Anja bila je sudionica zagrebačkoga turnira gdje je postigla iste rezultate kao mlađa sestra Dora. Naime, u ženskoj konkurenciji Anja je stigla do četvrtfinala, a u igri parova s Veronikom Bulaku (TJ Futur) osvojila je pobjednički pehar.

I Anja je prošla kroz kvalifikacijsku skupinu B s tri čiste pobjede. Bila je bolja od Aneje Šimunović (4:1; 4:0), Lucije Laušić (4:0; 4:2) i Tare Šoć (4:0; 4:0).

Kao druga nositeljica, Anja Belvanović je u prvom kolu bila slobodna da bi u četvrtfinalu izgubila od Mihaele Les (TK Zagi) rezultatom 6:1; 6:1).

U igri parova Anja Belvanović i Veronika Bulaku uvjerljivo su došle do naslova. U polufinalu su bile bolje od para Dora Drameptić i Nikolina Vukoja (6:1; 6:1). Finale je ponudio zanimljiv meč koji je završio nakon tri seta. Protiv Mihaele Les i Paule Šaban bilo je 2:6; 6:3 i 10:7.

 

 

ALTRAD LIMEX KUP VALPOVO

Mlada đakovačka tenisačica Lena Drmić vikend je provela u Valpovu gdje je  nastupala na Altrad Limex kupu za tenisačice i tenisače do 12 godina. Uz nju, na turniru je nastupila i klupska igračica Marta Ramčić.

Kena Drmić je u kvalifikacijskoj skupini C ostvarila dvije pobjede (Lucija Babić: 2:4; 4:0, 7:2 i Nika Janković: 4:0; 4:0).

Bilo je to dovoljno za plasman u zlatnu skupinu u kojoj se odlučivalo o pobjednici turnira. Protiv Nere Skender (TK Osijek) đakovačka je tenisačica upisala poraz rezultatom 4:0; 2:4 i 3:7. Pobjednica turnira je Vita Mišković, a Đakovčanki Leni Drmić pripalo je treće mjesto.

 

Mlada Marta Ramčić u kvalifikacijskoj je skupini B upisala dva poraza (Nora Skender4:0; 4:0 i Paula Smolčić 4:0; 4:1). No, ovaj rezultat ne treba previše zabrinjavati mladu đakovačku tenisačicu kojoj je ovo jedan od prvih službenih nastsupa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here