Mladost potvrdila prvoligaški status, tri momčadi u igri za drugo mjesto!

0
521

KVALIFIKACIJE ZA POPUNU PRVE KOŠARKAŠKE LIGE

ČETVRTI DAN

 MLADOST – ĐAKOVO 111:54

20:23; 39:7; 19:12; 33:12)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja 300. Suci: Krešimir Katić (Slavonski Brod), Dalibor Lenac (Rijeka) i Matija Grubišić (Slavonski Brod).

MLADOST: Damjanić  9, Čolak 18, Kučić 10, Serdarušić 4, Zanki 17, Bogdanović 17, Mršić 11, Volarević 21, Matleković 4. Trener: Anđelko Matov.

ĐAKOVO: Škrinjarić 17, Petric, Dragić 2, Matej Češkić 9, Čupić 7, Letica, Davidović 2, Mihovil Češkić, Turalija 5, Hrkač 5, Karlović 5. Trener: Marijan Petrović.

I u svojoj trećoj utakmici košarkaši Mladosti potvrdili su opravdanu ulogu favorita. Doduše, Đakovčani su odlično odigrali u prvoj četvrtini i na mali odmor otišli s prednošću. Međutim, u drugoj četvrtini rastrčani Zagrepčani pokazali su svoju snagu i dužinu klupe. Trener Đakova Marijan Petrović bio je primoran odmarati svoje ključne igrače od naporne utakmice dan prije protiv Diadore, a to su iskoristili igrači Mladosti koji su potvrdili svoju dominaciju. Druga četvrtina pripala je u njihovu korist s visokih 39:7. Već tada je bilo jasno da će Zagrepčani ostvariti pobjedu i time ostvariti svoj cilj – plasman u prvu ligu.

Drugo poluvrijeme proteklo je u odrađivanju posla. Zagrepčani su iz minute u minutu povećavali svoju prednost koja se na kraju završila na plus 57 razlike.

Najbolji u pobjedničkim redovima bili su Ante Volarević s 21 poenom, Gabriel Čolak dodao je 18, po 17 poena ubacili su Vice Zanki i Ivan Bogdanović. U đakovačkim redovima jedini dvoznamenkasti strijelac bio je Filip Škrinjarić sa 17 poena, Matej Češkić dodao je 9.

STOJA – PODRAVAC 96:82

(19:17; 30:19; 20:23; 25:23)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 150. Suci: Josip Mikulić (Osijek), Dino Barišić (Osijek) i Frane Lovrić (Šibenik).

STOJA: Burić 2, Turić 14, Rojnić, Bulešić 11, Dasko 5, Marić 15, Gustovarac 5, Hortman 8, Blažević 6, Travica 4, Đugum 26. Trener: Vladimir Korošec.

PODRAVAC: Stefan Zadravec 24, Julijan Zadravec 17, Benotić 9, Hrženjak 2, Balatinec 5, Odobšić, Šestak 13, Gregar-Hrženjak, Stajku, Vrlika 4, Šoš. Trener: Mirko Hrženjak.

Košarkaši Stoje iz Pule upisali su prvu pobjedu na kvalifikacijskom turniru i time još uvijek, prije posljednjega dana, zadržali mogućnost osvajanja drugoga mjesta koje vodi u prvoligaško društvo.

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj igri što potvrđuje i rezultat prve četvrtine (19:17), U drugoj četvrtini Puljani su dominirali i stvorili prednost od 13 poena (49:36).

U nastavku utakmice trener Stoje Vladimir Korošec dao je priliku igračima s klupe, međutim, u trećoj četvrtini „podravci“ su stigli do minimalnoga zaostataka 55:53 tako da je pulski trener bio primoran vratiti prvu petorku koja je vratila stvari na svoje mjesto i time Stoji donijela prvu pobjedu. A Podravac iz Virja ovom utakmicom završava kvalifikacije sa sva četiri poraza.

 

Zagrepčani potvrdili prvoligaški status, tri momčadi u borbi za drugo mjesto

Sutra je dan odluke. Siguran putnik u prvu ligu je momčad Mladosti iz Zagreba koja je ostvarila sve tri pobjedu. Ostale tri momčadi sutra će odlučivati o tome tko će biti drugi sudionik prve lige.

                           Potvrdili prvoligaški status – Mladost Zagreb

Scenarij je poprilično jednostavan: ukoliko Mladost pobijedi Diadoru tada će u međusobnom dbovoju o drugom mjestu odlučivati Đakovčani i Puljani. U tom slučaju Đakovu je dovoljan i poraz od sedam razlike jer bi u međusobnom skoru imali bolji omjer poena. Ukoliko Stoja pobijedi Đakovo s više od osam poena tada Puljani postaju prvoligaši.

Dugi scenarij kaže: ako Diadora pobijedi Mladost tada će te dvije momčadi postati prvoligaši, a međusobni susret Đakova i Stoje odlučivat će o trećem mjestu.
Dakle, posljednjega petoga dana kvalifikacija bit će zaista zanimljivo u Nastavno sportskoj dvorani Đakovo gdje je sljedeći raspored:

NEDJELJA, 1. SVIBNJA 2022.

10:30 MLADOST – DIADORA

13:00 ĐAKOVO – STOJA

SLOBODAN: PODRAVAC

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here