Nažalost, đakovačke odbojkašice nisu uspjele!

0
765

PRVA B HRVATSKA ODBOJKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

NAŠICE – ĐAKOVO 3:1

(25:21; 14:25; 25:21; 25:16)

Našice Dvorana Osnovne škole Kralja Tomislava. Gledatelja: 100. Suci: Anto Mijić i Andrea Astaloš. Delegat: Zoran Prodanović.

Nažalost, đakovačke odbojkašice nisu uspjele ostvariti pobjedu u Našicama i tako se okititi titulom prvakinja Prve B hrvatske odbojkaške lige Istok. Našičanke su tako pobjedom promovirale Vinkovčanke u prvakinje i sudionice kvalifikacija za ulazak u prvu ligu.

Očito da je mlada ekipa koju vodi trener Vjeko Barišić podlegla pritisku i imperativu pobjede jer cijela sezona pretočena je u ovu našičku utakmicu.

A Našičanke su solidna ekipa koja je osvojila peto mjesto s 39 bodova. U prvom setu gledali smo izjednačenu igru sve do same završnice kada se Đakovčankama skratila ruka, popustila je koncentracija što koriste domaće igračice i prvi set rješavaju u svoju korist.

Đakovčanke su uspjele skupiti glavu i u drugom setu pokazati svoje najbolje izdanje. Domaćim igračicama prepustile su samo 14 poena i tada se činilo da će sve ipak biti, dakako iz đakovačke perspektive, u redu.

Treći set definitivno je bio odlučujući u cijelom meču. Našičanke su kao i u prvom, iskoristile ponuđene prilike i u završnici seta došle do vodstva 2:1. Nakon toga, đakovačke su odbojkašice potonule, Našičanke su osjetile sve njihove slabosti i na kraju došle do zaslužene pobjede.

Ovim porazom Đakovčanke su prvenstvo završile na drugom mjestu. Ispred njih su odbojkašice Vinkovaca koje će sudjelovati na turniru četiri ekipe u kvalifikacijama za ulazak u prvu ligu.

Đakovčanke – zadovoljne ili ne? Sigurno je da će stručni stožer napraviti analizu i potvrditi sve dobro i ono manje dobro ostvareno u ovoj sezoni.

Šteta jer podsjetimo da su đakovačke odbojkašice dva puta pobjedile sada već možemo reći prvakinje lige. No, očito da je važnost utakmice i pritisak koji nose ovakve utakmice učinila svoje. Nije kraj svijeta, odbojka će se igrati i sutra.

Za OK Đakovo igrale su: Maja Maričić, Dorotea Habijanec, Josipa Radoš, Anela Gajić, Barbara Mađarević, Matea Ćato, Ivna-Marija Ćorić, Lucija Mrkić, Nikol Marošević, Marija Verhas, Petra Lukić. Trener: Vjeko Barišić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here