Osječka Linga promovirala đakovačke odbojkašice u prvakinje?!

0
777

RASPETLJAVA SE ZAVRZLAMA OKO PRVAKA PRVE B HRVATSKE ODBOJKAŠKE LIGE ISTOK

Prošle subote u Nastavno sportskoj dvorani Đakovo gledali smo odličnu odbojku u utakmici Đakova i Vinkovaca koja je odlučivala o naslovu prvaka ili smo barem tako mislili. Međutim, Đakovčanke su pobjedile rezultatom 3:2 što je gošćama donijelo jedan bod pa su tako kolo prije kraja obje ekipe bile izjednačene po broju bodova. Pitanje je bilo: tko će u tom trenutku biti prvak i što u slučaju istog broja bodova odlučuje o prvaku. Rekli su nam u Hrvatskom odbojkaškom savezu da poslije broj bodova prvaka odlučuje omjer dobivenih i izgubljenih setova. U tom slučaju, da su i Đakovčanke i Vinkovčanke pobijedile u posljednjem kolu, prvakinje bi bile vinkovačke odbojkašice.

Međutim, igračice s Bosuta imale su odigrati još jednu zaostalu utakmicu i to onu u Osijeku protiv ekipe Linge. I ta utakmica mogla bi biti ključ đakovačkoga naslova prvaka. Naime, Vinkovčanke su danas (četvrtak) ostvarile pobjedu rezultatom 3:2, međutim, to im donosi dva, a domaćinima jedan bod. Tako u ovom trenutku đakovačke odbojkašice, kolo prije kraja, imaju 60 bodova, a Vinkovčanke 59. Đakovačke odbojkašice u posljednjem kolu igraju u Našicama i za naslov prvaka potrebna im je pobjeda rezultatom 3:0 ii 3:1 pod uvjetom da Vinkovčane u posljednjem kolu svladaju Ferivi Višnjevac s maksimalnih 3:0.

A igračice trener Vjeke Barišića tijekom cijeloga prvenstva pokazale su izrazitu kvalitetu i stabilnost tako da ne sumnjamo u našički uspjeh. Osim toga, i u dva ogleda s drugoplasiranom ekipom Vinkovaca Đakovčanke su ostvarile obje pobjede dok su protiv Ferivi Višnjevca ostvarili jednu pobjedu (3:1) i jedan poraz (2:3).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here