Đakovački košarkaši drugi puta zaredom prvaci Istoka!

0
1451

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

ZAOSTALA UTAKMICA 7. KOLA

ĐAKOVO – BELIŠĆE         77:66

(18:20; 19:15, 22:11; 18:20)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 500. Suci: Matej Grubišić (Slavonski Brod), Boris Hartman (Osijek) i Dino Barišić (Osijek). Opunomoćenik HKS-a: Krešimir Arar (Slavonski Brod).

ĐAKOVO: Škrinjarić 20, Petric, Matej Češkić 23, Čupić 4, Davidović, Letica, Dragić, Garvanović, Turalija 14, Jurić, Hrkač 16, Marko Karlović. Trener: Marijan Petrović.

BELIŠĆE: Funtak 4, Weber 10, Kaptalan, Blažević 24, Preglej 3, Đolić 5, Šarić 10, Cerjak 10, Šimić. Trener: Mario Koprivnjak.

Za slavonsko-baranjsku košarku prvenstvo Druge lige Istok nije moglo završiti bolje od nedjeljne zaostale utakmice 7. kola u kojoj su se sastali đakovački i belišćanski košarkaši. Pobjednik susreta ujedno je i prvak lige i sudionik kvalifikacija. Veliki ulog uz odličnu atmosferu uz nazočnost petstotinjak gledatelja, prezentacija mladih đakovačkih plesnih skupina, mnoštvo malih članova Škole košarke, jednom riječju pohvale domaćinu na odličnoj organizaciji utakmice u kojoj su Đakovčani potvrdili primat na Istok i obranu titule prvaka.

Belišćani imali plus 13, Đakovčani do odmora stigli gostujuće vodstvo

I košarkaši su se pridružili odavanju počasti minutom šutnje đakovačkom rukometašu Denisu Totu koji je preminuo u Sjevernoj Makedoniji.

Prva četvrtina ponudila je izjednačenu igru što potvrđuje i rezultat prve četvrtine. I kod jednih i drugih bila je prisutna trema koju je uzrokovala važnost utakmice i veliki ulog.

U drugoj četvrtini dominirali su gosti koji su neorganizirane domaće napade kažnjavali laganim poenima. U 33. minuti Belišćani su imali plus 13 (33:20). Đakovčani slabi u obrani, bez ideje u napadu, tako bismo mogli opisati otvaranje druge četvrtine.

Međutim, tada se bude Đakovčani i koševima Čupića, Češkića i Škrinjarića stižu na minus 2 (33:35) i tako hvataju priključak. U posljednjoj minuti Škrinjarić ubacuje četiri poena za đakovačko vodstvo 37:35. To je ujedno bio i rezultat prvoga dijela utakmice.

U nastavku susreta, Đakovčani su pojačali obranu, a gosti su polako počeli gubiti snagu i griješiti. Domaći igrači u 26. minuti dolaze do 51:29, a dvije minute kasnije na semaforu je plus 15 (57:42.). U tim trenucima razigrao se i Antun Hrkač koji se poenima pridružio Škrinjariću i Mateju Češkiću.

U tim trenucima utakmica je bila odlučena, a do kraja susreta Đakovčani su kontrolirali rezultat i na kraju stigli do zaslužene pobjede koju je toplim pljeskom pozdravila dobrano popunjena dvorana.

Gradonačelnik Marin Mandarić predao pobjednički pehar đakovačkom kapetanu

Na kraju utakmice povjerenik natjecanja Miroslav Kontrec uputio je čestitke i jednoj i drugom momčadi, čestitao pobjednicima i poželio im uspjeh u kvalifikacijama s nadom da će i Slavonija i Baranja dogodine imati košarkaškoga prvoligaša.

Pobjednički pehar kapetanu Mateju Češkiću predao je đakovački gradonačelnik Marin Mandarić.

Nakon utakmice trener Marijan Petrović dao je izjavu:

 

I kapetan Matej Češkić imao je svoje viđenje utakmice:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here