Učenice OŠ Đakovački Selci županijske prvakinje u futsalu!

0
2004

ŽENSKI NOGOMET SVE VIŠE U MODI

U posljednjih nekoliko godina ženski nogomet doživio je velik ekspanziju i sve je više klubova u kojima se formiraju i ženske ekipe. Tako su prije dvije godine prve nogometne korake prve koraka učile učenice u Piškorevcima (ŠNK Ratar) da bi prije nekoliko dana proslavljena prva obljetnica rada ženske sekcije HNK Đakovo Croatia. Pod vodstvom trenerice Marije Penava djevojke su odigrale već nekoliko utakmica, a sve je više polaznica koje se priključuju treninzima.

No, ovaj puta reći ćemo nešto više o školskim natjecanjima u kojima su svoje mjesto i našle djevojčice i djevojke u futsalu. Tako je prošli tjedan u Sportskoj dvorani na Sjeveru, u organizaciji Osnovne škole Đakovački Selci, održano županijsko natjecanje u futsalu za učenice petih i šestih razreda. U konkurenciji pet ekipa prvo mjesto pripalo je upravo nogometašicama iz Đakovačkih Selaca koje su ujedno i članice Nogometnoga kluba Omladinac gdje treniraju pod vodstvom Božidara Farkaša i Miroslava Jurića.

Selačke nogometašice, kao predstavnice Osječko-baranjske županije, nastavit će natjecanje nastupom na Međužupanijskom natjecanju koje će se krajem travnja održati u Vinkovcima.

Županijske pobjednice u futsalu postale su: Valentina Novaković, Ivana Cerić, Lana Pečevski, Iva Paloš, Antea Furjan, Amalija Leovac, Tea Davidović, Barbara Maričić, Maja Tokalić, Kata Živkoić, Jana Brataljenović, Tina Brataljenović. Voditelj: Perica Martić, prof.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here