Mladi Đakovčani bolji od Rudara, Karlovčanima u dramatičnoj završnici pobjeda!

0
2114

PRVA HRVATSKA KADETSKA RUKOMETNA LIGA

  1. KRUG

ĐAKOVO – RUDAR  29:19 (15:10)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 50. Suci: Igor Emanović i Zoran Mikić (Štivice).

ĐAKOVO: Serdarević, Božičević 1, Šafar 2, Dramac 3, Pešut 1, Poplašen 9, Kalić 1, Jukić 2, Jarčević  3, Kokanović 1, Mandić 3, Majstorović, Orlović, Relatić 1, Mesić 1, Ćurić 1. Trener: Boris Lubar.

RUDAR: Kuhar, Glivetić 1, Bartolić 3, Runtas 4, Načkar 3, Kušić 3, Matijašec 1, Trošelj 1, Delišimunović 2, Lucević, Jurić, Tomislav Grgečić, Valentino Grgetić, Maksić. Trener: Krunoslav Hofer.

Đakovački kadeti bez problema su slavili protiv gostiju iz Ruda. Nakon početnoga ispitivanja i rezultata 3:3, domaćini su napravili seriju 6:2 i pobjegli na 9:5 čime su usmjerili utakmicu na svoju stranu. U tim trenucima ključni igrač bio je Luka Poplašen koji je za 13 minuta postigao šest golova. Do odlaska na odmor Đakovčani su kontrolirali rezultat (15:10).

U nastavku utakmice, sve je bilo riješeno. Trener Boris Lubar dao je priliku svim igračima koji su se upisali i u listu strijelaca. Konačnih plus 10 (29:19) dovoljno govori o razlici u kvaliteti današnjih suparnika.

Najbolji u đakovačkim redovima Luka Poplašen s devet postignutih pogodaka, Stjepan Dramac, Petar Jarčević i Noa Mandić dodali su tri. Kod gostiju najbolji strijelac Matija Runtas sa četiri gola.

 

KARLOVAC – ĐAKOVO   24:23 (11:12)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 150. Suci: Igor Emanović i Zoran Mikić (Štvice).

KARLOVAC: Starčević, Balen, Bosiljevac 8, Bajac 1, Špruk, Katavić 1, Skolan, Baršić 5, Lemić 3, Magdić 4, Hreljac 2, Bešanić. Trener: Dragan Požega.

ĐAKOVO: Serdarević, Božičević 5, Šafar 1, Dramac 3, Gregačević, Poplašen 1, Kalić 1, Jukić, Jarčević 3, Kokanović, Mandić  7, Majstorović,  Orlović, Relatić, Mesić 2, Ćurić. Trener: Boris Lubar.

Protiv vršnjaka iz Karlovca đakovački su kadeti vodili pravu bitku u kojoj su nijanse odlučivale. U prvom poluvremenu bila je to izjednačena utakmica u kojoj su Đakovčani čuvali prednost od jednoga do dva gola. Na đakovačkoj strani bio je raspoložen Noa Mandić, strijelac četiri gola dok je u karlovačkim redovima najubojitiji bili Fran Bosiljevac i Luka Baršić s tri pogotka. Igrači trenera Lubara na odmor su otišli s minimalnom prednošću 12:11.

Karlovčani su bolje otvorili drugo poluvrijeme i serijom 5:2 došli do prednosti 17:13 i tada se činilo da su prelomili utakmicu. Ali tako nisu mislili đakovački kadeti koji u samoj završnici uspijevaju doći do minimalnog zaostatka 21:22 da bi u posljednjoj minuti Ryan Šafar Đakovčane doveo do izjednačenja 23:23. Ipak, u samoj završnici Dario Magdić postiže pobjednički pogodak za konačnih 24:23. I slavlje mladih Karlovčana.

Noa Mandić u đakovačkim je redovima postigao sedam pogodaka, Marin Božičević dodao je pet. Kod Karlovčana najbolji dvojac Bosiljevac (8) – Baršić (5).

Nakon devetoga kruga (19 odigranih utakmica) đakovački kadeti nalaze se na 13. mjestu (24 momčadi) s 20 bodova. Đakovčani su dosada ostvarili deset pobjeda i doživjeli devet poraza.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here