Očekivani poraz đakovačkih rukometašica!

0
1382

TREĆA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA ISTOK

  1. KOLO

MULTINORM CERNA – ĐAKOVO  50:14 (24:7)

Cerna – Školsko sportska dvorana Cerna. Gledatelja: 50. Suci: Igor Emanović i Zoran Mikić (Štivica). Delegat: Davorin Bašić (Slavonski Brod).

MULTINORM CERNA: Anđela Žalac 3, Tea Merdžan 10, Barbara Nikolić 2, Valentina Kovačić, Mirna Godanj 5, VIatka Josipović 11, Ana Marošević 5, Ena Uremović 3, Petra Hastentenfel 3, Petra Josipović 8, Mia Marija Jovanovac, Mira Brkić. Trenerica: Marica Jurković.

ĐAKOVO: Elena Cvitković, Eva Nikolić, Nela Jukić, Mia Čotić 1, Lana Fekete, Leonarda Matijević 7, Leonarda Vinković 3, Lorena Dorotić, Kiara Petric 3. Trenerica: Danijela Matijaković.

Đakovačkim rukometašicama stvarno treba odati priznanje jer većina njih nastupa za dvije ili čak tri ekipe tako da je to teško izdržati i fizički, ali i psihički voditi računa tko su protivnici, kada se igra i u kojoj ligi. Tako su mlade đakovačke rukometašice u srijedu odigrale utakmicu 14. kola protiv Mikleuša, a u subotu su već gostovale u Cerni kod vodeće ekipe lige.

Ovako visok poraz ne treba nikoga iznenaditi jer ritam igranja đakovačkih odbojkašica doista je, za njihov uzrast, naporan. Osim toga, nekoliko starijih igrača nije bilo na raspolaganju trenerici Danijeli Matijaković tako da je rezultat realnost spomenutih (ne)prilika.

Samo je pet početnih minuta bilo ravnopravno (3:2), a tada su domaće igračice iz minute u minutu povećavale svoju prednost. U 13. minuti već je bilo 13:2 da bi na odmor obje ekipe otišle s velikih 24:7.

U nastavku utakmice sve je bilo odrađivanje posla. Domaće igračice željne igre i golova, a gošće su pružale onoliko koliko su mogle. Na kraju konačnih plus 36 za vodeću ekipu lige.

No, ipak ne izgleda sve tako crno u đakovačkim redovima kako to pokazuju posljednji seniorski rezultati. Možda ispod radara poraza prolazi činjenica da se razvijaju mlade igračice koje će u budućnosti zasigurno igrati značajnu rukometnu ulogu. Tako je, naprimjer, Leonarda Matijević postigla šest pogodaka, Leonarda Vinković i Kiara Petric po tri. Osim njih, zasigurno tu ima još dobroga rukometnoga materijala, naravno kada ekipu pridružite Elu Đelatović i s nekoliko iskusnijih igračica, vjerujem da se u doglednoj budućnosti može računati na povratak u drugoligaško društvo. No, put je težak i dug, i treba ga istrpiti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here