Jazinska “žuta podmornica” uvjerena u đakovačku pobjedu!

0
619

ĐAKOVAČKI KOŠARKAŠI U DRUGOM KOLU DOČEKUJU JAZINE ARBANASI

Đakovačka košarka se vratila u modu. Igrom i pobjedom protiv Kvarnera 2010 Đakovčani su pobrali simpatije ljubitelja sporta. Ali, nema vremena za slavlje jer već sutra, u nedjelju u 17:00 sati na rasporedu je drugo kolo. U Đakovu su večeras doputovali košarkaši Jazina Arbanasi koji su odradili i trening u Nastavno sportskoj dvorani Đakovo. Sutra će Đakovčani moći uživati u igri zadarskih košarkaša poznatijih pod nadimkom „žuta podmonica“, a ne treba spominjati što je zadarska košarka značila, a i danas znači hrvatskoj košarci.  Još uvijek se s nostalgijom sjećamo legendarnoga natpisa u sad već pomalo zaboravljenoj dvorani Jazine: „Bog je stvorija čovika, a Zadar košarku.

KK Jazine Arbanasi (trener Luka Bujas – prvi s desna)

Đakovački ljubitelji sporta sutra će na parketu Nastavno sportske dvorane moći vidjeti prokušane hrvatske košarke: Franka Kaštropila, Amerikanca Prestona Bungeija, bivšega Vinkovčanina Dinu Perajicu, krilnoga centra Brunu Španju, bivšega igrača Šibenika, Mirzu Sarajliju, Brunu Španju, Brunu Šoba, Petra Petkovića, Krešimira Škaru, Juricu Dražovića…

Podsjetimo da su Jazine prošle godine ispale iz Premijer lige, a ove godine žele se vratiti u najelitniji razred hrvatske košarke. Trener Luka Bujas ostao je i dalje na zadarskoj klupi, a susretljivo je odradio i mini razgovor uoči sutrašnje utakmice u Đakovu.

Detalj s večerašnjega treninga košarkaša Jazina Arbanasi

Bujas: Đakovčani su me iznenadili pobjedom protiv Kvarnera

  • Moram priznati da me je iznenadio rezultat prvoga kola i visoka đakovačka pobjeda nad Kvarnerom. Još me više fascinirao podatak da su Đakovčani zabili čak 17 trica uz postotak od 48 posto. To dokazuje da domaćin ima odličnu momčad koju čine igrači koji su igrali i ovaj, ali i prvoligaški rang. Svakako da tu prije svega mislim da braću Karlović, Hrkača i Vladovića. Mislim da smo dobro skautirali đakovačku momčad i da ćemo sutra pokazati odličnu košarku.

Obično svi treneri u izjavama svjesno „okreću pilu naopako“.  Jeste li vi sutra favoriti u Đakovu?

  • Ja ne bježim od toga da smo u Đakovu favoriti, ali morate znati da smo se kao momčad kompletirali tek prije desetak dana. Ovaj tjedan otišao nam je Jakov Vladović, ali smo umjesto njega doveli Mirzu Sarajliju koji je već igrao kod nas. Znate kako je u sportu: na jednoj strani izgubite, a na drugoj dobijete. Jednostavno, moj „roster“ mi ne dopušta da bježim od uloge favorita. Želimo se vratiti u premijer ligu, i vjerujem da ćemo u prvih četiri-pet kola ostvariti pobjede i tako konkurirati za naslov prvaka. Poštujemo momčad Đakova koja za nas ipak predstavlja nepoznanicu, ali vjerujem u pobjedu svoje momčadi.

Večeras ste odradili trening i sutra očekujete utakmicu. Vrijeme za jutarnju kavicu razgled katedrale, ergele…

  • Sutra ćemo dopodne otići u Vukovar i pokloniti se svim žrtvama Domovinskoga rata. Danas je u Vukovaru bilo i veliko okupljanje hrvatskih branitelja, a među njima su bili i moji Škabrnjani. Danas smo obišli katedralu i na prvi dojam Đakovo mi se čini kao jedan lijepi grad bogate povijesti i znamenitosti.

Sutra čekamo đakovački odgovor. Zato, nedjelja je rezervirana za košarku. Nastavno sportska dvorana Đakovo, 17:00. Dođi i ti!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here