Selačka rapsodija za treće mjesto!

0
1837

DRUGA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

  1. KOLO

OMLADINAC (ĐS) – RADNIČKI 5:1 (2:1)

Đakovački Selci. Igralište: Đakovački Selci. Sudac: Hrvoje Pavličić (Osijek). Pomoćnici: Mato Ivkić (Đakovo) i Tomo Dramac (Đakovački Selci). Strijelci: 1:0 Zvonimir Aščić (2.), 2:0 Davidović (23.), 2:1 Kovač (34.), 3:1 Mikloš (47.), 4:1 Zvonimir Aščić (61.), 5:1 Denić (75.).

OMLADINAC: Zlatunić, Kričančić, Majstorović (46. Tomislav Aščić), Zvonimir Aščić, Genda, Škalec, Mikloš, Denić, Vrtarić (52. Jakab), Davidović (46. Ivan Aščić), Bunarkić.

RADNIČKI: Danijel Drenjančević, Kvesić, Sabadi (62. Perić), Bašić, Mijakić, Zorić (74. Krištić), Karin, Mijakić, Gusić, Kovač, Luka Drenjančević.

Nogometaši Omladinca postali su hit proljetnoga dijela prvenstva jer su novom uvjerljivom pobjedom stigli na treće mjesto preskočivši nogometaše Slavonije iz Punitovaca.

A već u prvom napadu domaćini su došli u vodstvo. Slobodan udarac s 18 metara izveo je Zvonimir Aščić, lopta je išla u Drenjančevićev prvi kut, gostujući golman nije najbolje reagirao i lopta je završila u mreži. Nakon toga, Viškovčani su povezali svoje redove, počeli su igrati i imali su nekoliko situacija iz kojih se moglo izroditi i nešto više. Ali, u 23. minuti Selčani postižu drugi pogodak. Pogriješila je zadnja linija Radničkoga, loptu je presjekao Vladimir Davidović koji prelazi i golmana Danijela Drenjančevića i šalje loptu u nebranjenu mrežu. Gosti su odgovorili u 34. minuti kada je slobodan udarac s 25 metara izveo Danijel Kovač. Pogodio je selačku mrežu i time utakmicu učinio zanimljivom. S ovim rezultatom obje su momčadi otišle na odmor.

Da su Selčani fizički bolje pripremljeni, potvrdili su u drugom poluvremenu kada su postigli još tri pogotka. Selčani kao da su programirani da golove postižu u drugoj minuti. I u nastavku, odnosno, u 47. pao je treći gol. Akcija Denić – Mikloš završila je udarcem ovoga posljednjega, viškovački golman bio je nemoćan. Nakon toga, na terenu je postojala samo jedna momčad – ona domaća. U 61. minuti domaćini su igrači odigrali odličnu akciju po desnoj strani. Ubačenu loptu na drugoj je stativi dočekao Zvonimir Aščić koji natrčava i zakucava loptu u mrežu. I kod petoga gola sudjelovao je Ivan Denić koji je ubačenu loptu iz kornera dočekao u kaznenom prostoru. Glavom pogađa za konačnih 5:1.

Omladinac je s nova tri boda stigao na treće mjesto s 26 bodova. Oni igraju neopterećeno, imaju mladu momčad koja se voli nadigravati i u tome dosada jako dobro djeluju.

A Viškovčani i dalje ostaju na posljednjem mjestu i sve je izglednije da će dogodine preseliti u Ligu Nogometnog središta Đakovo.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here