Hrkač i Škrinjarić kao na pucačkom treningu!

0
732

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

ZAOSTALA UTAKMICA 10. KOLA

ĐAKOVO – POŽEGA  95:69

(28:10;20:17; 15:16; 32:26)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 100. Suci: Filip Lipovac (Slavonski Brod), Luka Pongračić (Slavonski Brod) i Tomislav Kelava (Đakovo). Opunomoćenik HKS-a: Jozo Plazonja (Đakovo).

ĐAKOVO: Škrinjarić 30, Petric, Davidović, Matej Češkić 9, Čupić, Letica, Mihovil Češkić 2, Turalija 9, Jurić 2, Hrkač 34, Karlović 9. Trener: Marijan Petrović.

POŽEGA: Kojanović 6, Zelenika 2, Plešić 10, Hofman 4, Fritzenschaft 7, Miletić, Mautner 7, Jozić 7, Abramović 2, Bušić 20, Štivičić 4. Trener: Dario Rich.

Đakovčani su u zaostaloj utakmici desetoga kola odradili tek nešto jači trening protiv Požežana. Već u prvih deset minuta bilo je jasno da će bodovi ostati u Đakovu. Đakovčani su razliku napravili osvajanjem nekoliko lopti i brzim kontrama lagano poentirali. Konačnih 28:10 dovoljno govori o igri jedne i druge momčadi.

U drugoj četvrtini gosti su odigrali nešto bolje i zaostatak držali na razini prve četvrtine. U drugoj četvrtini najbolji đakovački igrač bio je Filip Škrinjarić s ubačenih 13 poena.

I treća četvrtina protekla je u  izjednačenoj igri, ali Đakovčani su igrali koliko im je trebalo kako bi održavali stečenu prednost.

Posljednju četvrtinu obilježio je Antun Hrkač koji je odradio šuterski trening. Ukupno je ubacio osam trica, od čega šest u posljednjih deset minuta. Njemu uz bok bio je i Škrinjarić s ubačenih 30 poena. Svi ostali igrali su onoliko koliko je bilo potrebno za novu đakovačku pobjedu.

Pred đakovačkim košarkašima ostale su još dvije zaostale utakmice: prva je protiv Belišća, a zatim slijedi utakmica u Slavonskom Brodu protiv Marsonije. Đakovčani moraju pobijediti Belišče kako bi bili sigurni u osvajanje naslova prvaka. A prvo mjesto garantira i kvalifikacije za ulazak u prvu ligu što bi Đakovčanima bilo drugi puta  zaredom da kroz kvalifikacije pokušavaju ući u viši rang hrvatske košarke.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here