Đakovčankama derbi za diobu prvoga mjesta!

0
515

DRUGA HRVATSKA KUGLAČKA LIGA ISTOK – ŽENE

  1. KOLO

ĐAKOVO – OSIJEK ’97. 5:3 (3243:3112)

Đakovačke kuglačice napravile su ono najvažnije: osvojile su pobjedu protiv Osječanki i tako se izjednačile po broju bodova. No, ono što nije dobro za ljubitelje đakovačkoga ženskoga kuglanje jest činjenica da Osječanke imaju bolju set razliku i da ukoliko obje ekipe ostanu na istom broju bodova gošće će biti prvakinje i sudionice kvalifikacija za ulazak u prvu ligu. Ali, za đakovačke kuglačice draga pobjeda protiv konkurentica iz Osijeka. Da je rezultat mogao biti i veći u korist domaćih igračica potvrđuje i rezultat Julije Ivić koja je otvorila meč. Naime, Đakovčanka i Margita Vuka srušile su isti broj čunjeva (541), ali je Osječanka osvojila tri seta u odnosu na jedan đakovački i tako upisala pojedinačni bod. Osim toga, Đakovčanke su izgubile bod iako je Marijana Majsterić srušila više čunjeva od Ines Tomić, Ali, opet u prilog Osječankama ide veći broj osvojenih setova.

Otkriće današnjega meča svakako je mlada Lea Koren koja je odigrala odličan meč i sa srušenih 562 čunja bila je, uz Ivanu Prugović, najbolja igračica derbija.

I kod rezultata 3:3 na stazu su u zadnjem paru izašle Dalija Perković i Ivana Prugović. Osječanke jednostavno nisu imale šanse jer Dalija je srušila dovoljnih 549, a Ivana 568 čunjeva. Za đakovačku pobjedu koja ih još uvijek ostavlja u utrci za naslov prvakinja.

Do kraja doigravanja još su dva kola. Đakovčanke će u sljedećem kolu na teško gostovanje u Novu Gradišku dok će Osječanke na neugodnu kuglanu u Viroviticu. U posljednjem kolu Osječanke dočekuju Obrtnik iz Nove Gradiške, a Đakovčanke Slobodu-Tvin. U svakom slučaju, bit će zanimljiva završnica natjecanja Druge hrvatske kuglačke lige Istok za žene.

POJEDINAČNI REZULTATI:

Julija Ivić – Margita Vuka 0:1 (541:541; 1:3)

Lea Koren – Zorica Todić 1:0 (562:519)

Marijana Majsterić – Ines Tomić  0:1 (528:525; 1:3)

Matea Sopta – Šrefica Pofuk 0:1 (505:514)

Dalija Perković – Mirjana Gorup 1:0 (539:522)

Ivana Prugović – Marina Matković 1:0 (568:491)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here