I đakovački “ler gas” prebrz za Borovčane!

0
1037

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

ĐAKOVO – BOROVO 105:50

(32:10; 24:9; 28:15; 21:15)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 100.  Suci: Luka Pongračić (Slavonski Brod), Bruno Holjevac (Sibinj) i Ivan Fran Arar (Slavonski Brod). Opunomoćenik HKS-a: Jozo Plazonja (Đakovo).

 ĐAKOVO: Škrinjarić 26, Obradović, Davidović, Matej Češkić 13, Čupić 11, Petric 6, Mihovil Češkić 3, Turalija 18, Hrkač 19, Karlović 9. Trener: Marijan Petrović.

BOROVO: D. Rajković 6, Ostojić 19, Mudri, Đuričić 9, Mijatović 4, Smiljanić 8, Vuković 4, Bjelobrajdić, Vojnović, Sekulić. Trener: Damir Ravkić.

Što reći o utakmici u kojoj netko izgubili s 55 koševa razlike? Ili kada vam jedna momčad na utakmicu dođe sa samo sedam igrača? Jednostavno, ništa. Nažalost, to je stanje slavonsko-baranjske košarke u jako slaboj hrvatskoj košarkaškoj perspektivi. Đakovčani bi trebali biti zadovoljni visokom pobjedom i učinjenim još jednim korakom prema naslovu prvaka, ali za sve bi bilo bolje da se igraju neizvjesne utakmice u kojima bi igrači stjecali neophodno iskustvo. Jer već godinama prvaci Istoka nikako ne mogu proći kvalifikacije i plasirati se u prvu ligu. A jedan od razloga je upravo i jako slaba kvaliteta košarke na Istoku odnosno u Slavoniji i Baranji. No, to je tema koja se već „žvače“ punih trideset godina i još nitko nije pronašao lijek za takvo stanje.

Utakmica je protekla u jednom smjeru: Đakovčani su već nakon deset minuta imali velikih plus 22 tako da sve ostalo pripisujemo u „odrađivanje“ posla. Doista, i najveći košarkaški zaljubljenici nisu imalo toliko strpljenja gledati utakmicu do kraja.

Tek statistički: najbolji đakovački strijelac bio je Škrinjarić s 26 poena, Hrkač je dodao 19, Turalija 18, Matej Češkić 13. Kod gostiju dvoznamenkasti Ostojić s 19 poena.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here