Porazom u derbiju, Đakovčanke prepustile prvo mjesto Vinkovčankama!

0
196

PRVA B HRVATSKA ODBOJKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

FERIVI VIŠNJEVAC  – ĐAKOVO 3:2

(18:25; 18:25; 25:22; 25:20; 15:12)

Đakovačke odbojkašice, nažalost, u derbiju prvenstva, protiv Višnjevčanki, doživjele su poraz koji ih je nakon dugo vremena pomaknuo s prvoga mjesta. Naime, Vinkovčanke su pobjedom protiv Kolonije iskoristile đakovački poraz i zasjele na prvo mjesto sa samo jednim porazom, i to onim od odbojkašice Đakova. Ovim rezultatom prvenstvo se potpuno zakompliciralo jer očito da će o naslovu prvakinja odlučivati međusobni dvoboj Đakova i Vinkovaca koji se igra u predzadnjem 21. kolu. Prema sadašnjoj situaciji, Đakovačke odbojkašice morat će upisati pobjedu koja im osigurava sva tri boda.

A utakmica u Osnovnoj školi Višnjeva pošla je prema zacrtanom planu što se tie gostujuće ekipe. Dobivena dva siguran seta uz odličnu igru na mreži, blok je bo na zavidnoj razini, servis također dobar. I kada je trebalo utakmicu privesti kraju, dolazi do pada koncentracije kojega koriste domaće odbojkašice i smanjuju  rezultat na 1:2. To je bio signal da Višnjevčanke još borbenije krenu u lov na izjednačenje. Trema, domaća atmosfera skratila je ruku Đakovčankama tako da si domaće igračice izborile pet odlučujući set. I tu je bilo prilika i s jedne i druge strane, ali nošene svojim navijačima domaće su igračice prve došle do zlatnoga 15 poena i tako upisale pobjedu.

Đakovačkim odbojkašicama jedina utjeha može biti da su, unatoč porazu, odigrale odličnu utakmicu i iz poraza izvukle barem utješni bod.

No, đakovačke će odbojkašice, prema svem sudeći, meč loptu za osvajanje naslova prvaka imati u 21. kolu kada na svom parketu dočekuju sada vodeći sastav Vinkovaca.

Za đakovačku ekipu nastupile su: Maja Maričić, Dorotea Habijanec, Mirta Čota, Ana Zrakić, Josipa Radoš, Anela Gajić, Barbara Mađarević, Matea Ćato, Ivna

-Marija Ćorić, Lucija Mrkić, Nikol Marošević, Marija Verhas, Petra Lukić, Josipa Rotim. Trener: Vjeko Barišić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here