Podjela bodova na Gracu najrealniji ishod!

0
1617

TREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA ISTOK

  1. KOLO

BEDEM – ĐAKOVO CROATIA 0:0

Ivankovo – Igralište Grac. Gledatelja: 150. Sudac: Dino Zrno (Otok). Pomoćnici: Fran Jerbić (Osijek) i Marijan Rebrina (Petrijevci).

BEDEM: Čučković, Smolčić, Borko, Kopf (46. Sambol), Bagarić, Mauer, Mrdeša, David Janović, Dominik Janović (80. Ljubas), Gazić, Lovrić. Trener: Mirko Godanj.

ĐAKOVO CROATIA: Nevistić, Dogan, Karaula, Grgačević, Ljuban Ivić (61. Damjanović), Kovači, Domagoj Ivić (87. Čuić), Ljulj (74. Kirchbauer), Petričević, Mor (46. Barišić), Pedić (87. Galičić). Trener: Igor Toth.

Hladno vrijeme i susnježica te težak teren obilježili su nedjeljnu utakmicu između Bedema i Đakovo Croatije. Međutim, to nije smetalo da i jedni i drugi pokažu odličan nogomet i potvrde da se s pravom nalaze u gornjem dijelu trećeligaške tablice. Iako nije bilo golova, publika je igralište na Gracu napustila zadovoljna jer su vidjeli mnoštvo odličnih prilika i igru s puno ritma.

Prvi su zaprijetili domaćini u osmoj minuti. U akciji su bila dva Janovića, jedan je ubacio loptu u kazneni prostor dok je drugi iz izgledne prilike promašio gol. Nakon toga, ritam igre preuzeli su Đakovčani koji su u prvih 45 minuta stvorili četiri stopostotne prilike. Prvu gostujuću priliku imao je Dogan, ali teško je povjerovati iz kakve je situacije promašio prazan gol. Nakon toga, mladi Karlo Ljulj našao se sam pred golmanom Čučkovićem, ali se niti on nije najbolje snašao i izglednoj prilici. Kapetan Tomas Grgačević pogodio je prečku. Đakovčani su ostavili bolji umjetnički dojam, imali su bolje prilike, ali na odmor su obje momčadi  otišle bez golova.

U drugom poluvremenu domaćini su imali terensku inicijativu i gostujućem golmanu prijetili su iz kontranapada. U dvije izgledne situacije bio je Duje Mrdeša, a jednu priliku nije iskoristio Janović. U spomenutim situacija odlično je reagirao đakovački golman Stipe Nevistić. Posljednju priliku na utamici imali su Đakovčani. Marko Kirchbauer izašao je sam pred domaćega golmana, odigrao povratnu loptu prema Doganu koji ponovo iz čiste situacije promašuje gol.

Na kraju, i jedni i drugi mogu biti zadovoljni bodom jer prema prikazanoj igri i stvorenim prilikama, podjela rezultata najrealniji je ishod. Jedino su ovoj utakmici nedostajali golovi i tada bi i dojam bio još bolji. Ali, prava prvenstvena utakmica, po teškom terenu i hladnom, vjetrovitom vremenu, zaslužio je visoku ocjenu.

S novim bodom Đakovčani i dalje ostaju na šestom mjestu s 32 boda. U sljedećem 20. kolu Đakovčani će ugostiti nogometaše NAŠK-a iz Našica.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here