Đakovčanke poput mitske ptice Feniks!

1
963

 

DRUGA HRVATSKA KUGLAČKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

OSIJEK ’97. – ĐAKOVO 3:5 (3108:3154)

Nakon što su Osječanke u posljednjem kolu redovnoga dijela prvenstva slavile u Đakovu i tako pobjegle pratiteljicama na tri boda, činilo se da je sve jasno: Osijek će u doigravanju, u dodatnih šest kola, osigurati prvo mjesto i pravo na kvalifikacije za ulazak u prvu ligu. Ali, Đakovčanke su se u prvom kolu doigravanja izdignule kao ptica Feniks i pobjedom prvenstvo učinile neizvjesnim.

Matea Sopta i Julija Ivić nagovijestile su đakovačku pobjedu, ali su Ines Tomić i Andrijana Marković-Đurin vratile stvar na početak, Doduše, velika se borba vodila u dvoboju Tomić – Perković jer je Osječanka za samo tri čunja upisala pojedinačni bod. Velika borba vodila se između A Marković-Đurin i Marijane Majsterić. Ipak, u završnici meč je pripao osječkoj kuglačici. Zorica Todić očekivano je bila bolja od Josipe Ćorić, ali tada je na scenu stupila Ivana Prugović koja je sustigla osječku prednost u čunjevima i s velikih 583 čunja donijela pobjedu svojoj ekipi.

Sada se stvar vraća na početak: Osječanke imaju bod više od Đakova, ali ih očekuju i uzvratni susret u Đakovu koji bi mogao odlučivati o naslovu prvakinja. No, ovo je tek prvo kolo doigravanja, još je prerano donositi zaključke jer treba još proći Obrtnik iz Nove Gradiške i Viroviticu.

No, u svakom slučaju, Đakovčanke su pokazale karakter, kada je malo tko u njih vjerovao, one su otišle na Pampas i upisale pobjedu. Svaka čast na hrabrosti i sportskoj drskosti.

POJEDINAČNI REZULTATI:

Margita Vuka – Matea Sopta 0:1 (496:514)

Mirjana Gorup – Julija Ivić 0:1 (515:559)

Ines Tomić – Dalija Perković 1:0 (544:541)

Andrijana Marković-Đurin – Marijana Majsterić 1:0 (527:519)

Zorica Todić – Josipa Ćorić 1:0 (508:438)

Štefica Pofuk – Ivana Prugović 0:1 518:583)

1 KOMENTAR

  1. Brava cure za današnju pobjedu .Gosp.Miro nisu osjećanje bile tolik bolje od naših Đakovački , razlika je nastala u redovnom kolu zato što na toj utakmici naše igračice su igrale bez Nikoline Kući i Dalje Perković .U svakom slučaju kugla je okrugla , i svaka ekipa uvijek ima jednake šanse , ako se sve posloži kako treba .Sretno našim kuglačicama .

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here