Antun Hrkač i mladi Mislav Dragić primirili osječke “akademičare”

0
1306

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

KA OSIJEK – ĐAKOVO 75:86

(23:24; 22:23; 15:21; 15:18)

Osijek – Dvorana Jug 2. Gledatelja: 100. Suci: Fran Stefan Andrić, Tomislav Bihin i Josipa Tataj Lovretić (svi Osijek). Opunomoćenik HKS-a: Nihaz Vehabović (Darda).

KA OSIJEK: Vojedilov 20, Popović, Papeša 11, Franko Jurić 12, Krišto 16, Vila, Pušić 16, Milošević, Pavošević. Trener: Zvonimir Tucaković.

ĐAKOVO: Škrinjarić 19, Petrić 3, Dragić 12, Matej Češkić 5, Čupić, Nikola Jurić 12, Letica, Mihovil Češkić, Garvanović, Turalija 4, Hrkač 28, Karlović 4. Trener: Marijan Petrović.

S puno zdravstvenih problema krenuli su Đakovačni na utakmicu protiv mladih osječkih „akademičara“. Gotovo cijela petorka nije bila potpuno spremna za natjecateljske napore tako da je trener Marijan Petrović usluge Mateja Češkića, Turalije, Karlovića i Čupića ukupno koristio samo 25 minuta. No, za pobjedu je svakako najzaslužniji Antun Hrkač koji je u napadačkom dijelu podsjetio na svoje najbolje dane. Ubacio je 28 poena i time pokazao da je jedan od najboljih šutera lige. Utakmicu je obilježio i dvoboj dvojice braće koja su se našla na suprotnim stranama: u osječkim redovima Franko Jurić ubacio je 12 poena (četiri trice), a isti broj poena ubacio je i đakovački Nikola Jurić. Dakle, isti učinak, ali pobjeda đakovačkoga Jurića pa će se barem do sljedećega sudara znati tko je „gazda u kući“.

U prvom poluvremenu bila je to izjednačena igra što potvrđuju i rezultati četvrtina. Igru su vodile dvije „četvorke“: u domaćim redovima Vojedilov, a kod gostiju Škrinjarić koji su bili ujedno i najbolji strijelci prvoga dijela utakmice.

Ipak, iskustvo u trećoj četvrtini donijelo je Đakovčanima vodstvo koje su sačuvali do samoga kraja. Uz Hrkača treba istaknuti i Škrinjarića, strijelca 19 poena, ali i mladoga Mislava Dragića koji je u ključnim trenucima zabio odlučujuće poena i s 12 poena prometnuo se u važnu kariku đakovačke igre.

Ovo je deseta đakovačka pobjeda kojom su jedina neporažena momčad u ligi. Do kraja su ostala još četiri kola, ali u dosta odgođenih utakmica koje će odlučivati o naslovu prvaka. U igri su, uz Đakovčane, i Belišćani kao i Brođani.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here