Luki Jamanu srebro, Luka Pleli i Tomislav Cerić do četvrtfinala!

0
1397

PRVENSTVO HRVATSKE U KICKBOXINGU K-1

U subotu, 9. ožujka, osječka dvorana Jug II, bila je domaćin hrvatskim borcima koji su nastupili na Prvenstvu Hrvatske u disciplini K – 1. Među natjecateljima našla su se i tri borca đakovačkog Kickboxing kluba „Blitz“: u juniorskoj konkurenciji do 63,5 kg Luka Pleli i seniorskoj Tomislav Cerić (do 75 kg) i Luka Jaman (do 86 kg).

Luka Pleli u juniorskoj je konkurenciji prošao osminu finalu pobjedom protiv požeškoga borca Mislava Lozinu s 3:0. U četvrtfinalu mladi je đakovački borac izgubio s tijesnih 2:1 od Valpovčanina Zvonimira Marića. U konkurenciji do 63,5 kg nastupilo je ukupno 12 boraca, a prvak Hrvatske postao je Valentino Klemić (Tomislav Gym), drugoplasirani je Davor Amulić (Pit Bull Split), a treće mjesto podijelili su Ivan Jukić (Pit Bull Split) i Zvonimir Marić (Impact).

                        Pobjeda u polufinalu kategorije do 86 kg – Luka Jaman

U seniorskoj konkurenciji do 75 kilograma natjecalo se jedanaest boraca. Tomislav Cerić, član đakovačkog kluba Blitz, u osmini finala bio je bolji od Krunoslava Ružičića. U četvrtfinalu bolji od njega bio je Vlatko Žaja, član Mornara. U ovoj kategoriji naslov prvaka pripao je Anti Buzovu (Uni Rent), drugi je Antonio Krajnović (Sveti Duh), treće mjesto osvojili su  Vlatko Žaja (Mornar) i Ivan Letica (Spartan Gym).

Najveći đakovački adut Luka Jaman ostvario je i najbolji rezultat plasiravši se u finale kategorije do 86 kilograma. U polufinalnom meču đakovački je borac bio bolji od Marka Mišure, da bi u finalu protiv brata Petra, člana Spartan Gyma izgubio rezultatom 3:0.

Đakovački trener Danijel Šimundić zadovoljan je ostvarenim rezultatima, ali kaže da je ipak moglo biti i bolje. Žali što na prvenstvu nisu bili kompletni jer zbog loma šake nije nastupio višestruki hrvatski prvak Danijel Kedveš. Ali, i jedna medalja, ona srebrena, nije loša čime đakovački borci nastavljaju s kontinuitetom osvajanja medalja na nacionalnim prvenstvima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here