Đakovčanima pobjeda u Zrinjevcu!

0
1160

PRIPREMNA UTAKMICA ĐAKOVAČKIH RUKOMETAŠA

OSIJEK – ĐAKOVO 31:32 (19:16)

Osijek – Dvorana Zrinjevac. Gledatelja:20. Sudac: Ivan Jurić (Osijek).

OSIJEK: Vujović, Zrno 1, Ćurić 5, Vuković 3, Filip Carević, Antonio Carević, Romić, Šimatić 2, Lukac 4, Goluža 4, Radović4, Nedić 4, Repušić 4, , Begović. Trener: Dag Kovačević.

ĐAKOVO: Davidović, Pavlović, Jarčević 4, Tomašević 4, Šaravanja 4, Cickai , Šakić, Zetović, Klepo , Kolar 1, Ćurić, Mandarić 6, Kovačević 3, Goluža 3, Matačić 5, Antunović 3. Trener: Domagoj Perlić.

I dok hrvatska reprezentacija nastupa na europskom prvenstvu u Mađarskoj klubovi se pripremaju za nastavak prvenstva koji je za prvoligaše predviđen 5. veljače.

U subotu 22. siječnja u Osijeku su prijateljsku utakmicu odigrali Osječani i Đakovčani. U odnosu na jesenski dio prvenstva Đakovčani su ostali bez Borne Zatezala koji se oprostio zbog poslovnih obveza, ali su dvojica igrača stigla u svlačionicu. To su Roko Mandarić i Vedran Šaravanja koji se nakon nastupa u Bjelovaru ponovo vraća u đakovačke redove gdje je i stekao rukometnu afirmaciju. Nažalost, trener Domagoj Perlić nije mogao računati na golmana Leona Rinčića i Marka Žganjera.

 

Nakon početnoga ispitivanja snaga, Osječani su preuzeli vodstvo 5:3 i do odlaska na odmor imali su stalnu prednost: u 20. minuti ona je iznosila plus 5 (12:7) da bi u završnici prvoga dijela Osječani došli do najvećih plus 6 (15:9). Na odmor su obje momčadi otišle pri domaćem vodstvu 19:16).

U nastavku utakmice Đakovčani su golovima Vedrana Šaravanje i Marija Antunovića smanjili rezultat na 18:19 i time najavili neivjesnu utakmicu do samoga kraja. Ipak, domaćini su održavali prednost od jednoga do tri gola, a Đakovčani prvi puta do izjednačenja dolaze kod rezultata 25:25 da bi u 50. minuti poveli 27:26. U posljednjih pet minuta Luka Matačić (2), Petar Jarčević i Lovro Kovačević zabijaju za đakovačko vodstvo 32:29. Osječani su golovima Domagoja Nedića i Josipa Repušića uspjeli tek smanjiti đakovačku pobjedu.

Đakovčani nastavljaju s treninzima, a sljedeći tjedan očekuju ih tri pripremne utakmice koje bi trebale biti dovoljne pred nastavak proljetnoga prvenstva.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here