Zamet u završnici bolji od Đakovčana, Stjepan Dramac postigao odlučujuće golove za pobjedu protiv Trsata!

0
2074

PRVA HRVATSKA KADETSKA RUKOMETNA LIGA

  1. KRUG

ĐAKOVO – ZAMET 20:23 (10:10)

Rijeka – Dvorana Mladosti. Gledatelja: 50. Suci: Bruno Štefančić i Filip Šunjić (Rijeka).

ĐAKOVO: Božičević 3, Ćurić 1, Dramac, Šafar, Poplašen 10, Mesić, Kalić, Katačić 2, Jarčević 1, Serdarević, Kokanović, Mandić 2, Majstorović, Orlović, Relatić, Jukić 1. Trener: Boris Lubar.

ZAMET: Jonjić, Perkov, Škarica, Smojver 4, Potočnjak 1, Štakić, Dizdar 11, Pičuljan, Juričević 2, Pikec 4, Kezić 1, Sušanj, Čule, Grozdanić. Trener: Nedjeljko Lalić.

Đakovački kadeti golovima Luke Poplašena i Noe Mandića otvorili su utakmicu protiv Riječana i tijekom prvoga poluvremena održavali vodstvo do jednoga do tri pogotka. U 17. minuti Đakovčani su poveli 9:6, a odmah zatim i 10:7, ali su Riječani u samoj završnici prvoga dijela postigli tri pogotka zaredom i tako su na odmor obje momčadi otišle poravnate.

U nastavku utakmice, sve do samoga kraja, obje su momčadi bile izjednačene. Riječani su u 30. minuti prvi puta poveli s dva pogotka (12:14), ali su Đakovčani brzo anulirali protivnikovu prednost. Do samoga kraja jedni i drugi izmjenjivali su se u minimalnim vodstvima, a odluka je pala u posljednje dvije minute kada Riječani golovima Ivana Smojvera i Antonija Dizdara bježe na 22:19. Luka Matačić smanjuje rezultat na 20:22, ali Marko Pikec postiže 23 gol za riječku momčad što je značilo i pobjedu Zameta.

U đakovačkim redovima najbolji igrač bio je Luka Poplašen s 10 postignutih pogodaka, a s druge strane Antonio Dizdar zabio je gol više, dakle 11. Bilo je to pucačko natjecanje ove dvojice igrača, a više razloga za zadovoljstvo imao je riječki topnik.

 

TRSAT – ĐAKOVO 23:24 (14:14)

Rijeka – Dvorana Mladosti. Gledatelja: 50. Suci: Ivica Botičan i Dario Rupčić (Rijeka).

TRSAT:Troskot, Samardžić 2, Baldo 5, Radanović 1, Lakić, Devčić 3, Borši, Jurić, Grudić 2, Sabolić, Jeličić, Mataija 1, Huljić, Kosanović 5, Mihelić 1. Trener: Igor Marijanović.

ĐAKOVO: Božičević 6, Ćurić 3, Dramac 3, Šafar, Poplašen 9, Mesić 1, Kalić, Matačić, Jarčević, Serdarević, Kokanović, Mandić 1, Majstorović, Orlović, Relatić 1, Jukić. Trener: Boris Lubar.

I protiv druge riječke momčadi đakovački su rukometaši vodili iscrpljujuću borbu za svaku loptu i svaki gol. Kao i u prvoj utakmici, Đakovčani su tijekom prvoga poluvremena bili u stalnom vodstvu od jednoga do tri gola prednosti (10:13) da bi riječki igrači u završnici uspjeli izjednačiti rezultat na 14:14.

U drugom se dijelu igralo „gol za gol“, a Igrači Trsata u 42. minuti uspjeli su doći do dva gola prednosti 21:19 i 22:20), ali su Đakovčani golovima Filipa Ćurića i Stjepana Dramca u 45. minuti izjednačiti na 22:22. Tomislav Mihelić u 47. minuti postiže gol za trsatsko vodstvo 23:22, ali igračem odluke potvrdio se Stjepan Dramac koji u posljednjoj minuti postiže dva pogotka za preokret i đakovačku pobjedu 24:23.

U đakovačkim redovima najbolji strijelac bio je Luka Poplašen s devet golova, Marin Božičević dodao je 6, tri puta su se u listu strijelaca upisali Filip Ćurić i Stjepan Dramac.

U momčadi Trsata najbolji s pet golova Davide Naldo i Mihael Kosanović.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here