Đakovčani rutinski do pobjede protiv osječkih “akademičara”!

0
848

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

ĐAKOVO – KA OSIJEK 99:82

(35:24; 20:21; 22;19; 22:18)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Suci: Matej Grubišić, Bruno Holjevac i Kornelija Lombard (Slavonski Brod).

ĐAKOVO: Škrinjarić 23, Knez 5, Lončarić, Češkić 7, Čupić 9, Namjesnik 3, Letica 3, Dragić 2, Garvanović 2, Turalija 19, Hrkač 16, Karlović 8. Trener: Marijan Petrović.

KOŠARKAŠKA AKADEMIJA OSIJEK: Vojedilov 18, Popović 4, Regač 7, Dafish 6, Papeša 10, Jurić 16, Krišto, Pudar 3, Pehli 9, Pušić 9, Mikolaš. Trener: Goran Kramarić.

Đakovački košarkaši i mladi osječki „akademičari“ odigrali su unaprijed utakmicu petoga kola. Bila je to utakmica u kojoj se i prije samoga početka znalo tko je pobjednik, a samo je bilo pitanje koliko će Đakovčanima trebati vremena i snage da to i ostvare.

 

Već u prvoj četvrtini domaći su košarkaški ostvarili dvoznamenkastu prednost, a zato su najzaslužniji Filip Škirnjarić koji je pogađao trice i centar Nikola Turalija koji je bio nerješiva enigma pod košem.

Tek kada je u trener Marijan Petrović u sedmoj minuti uz iskusne Češkića i Hrkača u igru uveo juniore Kneza, Namjesnika i Dragića gosti su došli do daha pa su uspjeli uhvatiti prihvatljiv rezultatski minus.

I u drugu četvrtinu Đakovčani su ušli s kombiniranom petorkom koju su činila dva seniora (Karlović i Škrinjarić) uz tri juniora, a Osječani su iskoristili nekoliko domaćih tehničkih pogrješaka i dominacijom u napadačkom skoku došli su do minus 5 (40:35). Kraj druge četvrtine završila je početna đakovačka petorka koja je osigurala miran odlazak na odmor. Rezultat prvoga dijela utakmice bio je 55:45.

I u posljednje dvije četvrtine Đakovčani su kontrolirali utakmicu u kojoj su veliku minutažu dobili igrači s klupe. Tome u prilog govori i činjenica da su se svi igrači upisali u listu strijelaca. Na kraju, lagana i očekivana pobjeda đakovačkih košarkaša koje ove subote očekuje gostovanje u Osijeku gjde ih čeka Olimp Inspekt-Ing.

U domaćim redovima najbolji strijelac bio je Filip Škirnjarić s 23 poena, Nikola Turalija dodao je 19, Antun Hrkač 16. Kod gostiju najbolji strijelac bio je Blaž Vojedilov s 18 poena.

Ovo je četvrta đakovačka pobjeda koja ih i dalje ostavlja na prvom mjestu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here