Pet minuta ozbiljne igre Đakovčanima dovoljno za visoku pobjedu!

0
1186

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

ĐAKOVO – MARSONIA 80:61

(22:18; 13:15; 18:19; 27:9)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Suci: Josip Mikulić, Boris Hartman, Fran Stefan Andrić (Osijek).

ĐAKOVO: Škrinjarić 12, Knez 2, Davidović, Češkić 22, Čupić 10, Namjesnik 4, Letica 2, Dragić, Garvanović, Turalija 9, Hrkač 6, Karlović 13. Trener: Marijan Petrović.

MARSONIA: Lazić 4, Raspasović 12, Špehar 4, Maskaljević 22, Carević, Pavlinović 4, Kovačević 4, Sivrić, Sekulić 2, Jagar 8. Trener: Igor Kovačević.

Trebao je ovo biti derbi susret trećega kola Druge košarkaške lige Istok  u kojemu je trener Igor Kovačević u Đakovo doveo svoje učenike. I prema kretanju rezultata mogli bismo se složiti da je sve do 34. minute rezultat bio u egalu odnosno da su mladi Brođani, niti krivi niti dužni, držali utakmicu u neizvjesnosti.

Tek je pet minuta ozbiljne igre bilo dovoljno đakovačkim košarkašima do dođu do visoke pobjede od 19 poena. Pune tri četvrtine gledali smo uspavanku  s mnoštvom tehničkih pogrješaka, nepreciznih pokušaja za dva i tri poena, jednostavno igru koja je navlačila kapke na oči. Jedino što je odliku pravoga košarkaša pokazivao kapetan Matej Češkić koji je bio nerješiva zagonetka za gostujuće centre. I ono što u ovoj utakmici treba respektirati jest njegovih 22 poena koji su rezultat smišljenih solo akcija i individualne kvalitete.

U posljednjih pet minuta utakmice Đakovčani su napravili seriju 20:2 i tako došli do treće pobjede. U tim trenucima u napadačkom dijelu priključili su se i Škrinjarić i Marko Karlović koji zaslužuju prolaznu ocjenu. Kod gostiju trebali bismo pohvaliti mladoga Maskaljevića, međutim, s takvim ovlastima u igri doista nije problem ubaciti 22 poena.

I na kraju možemo zaključiti, ako je ova utakmica svojevrsni derbi, onda se doista trebamo zapitati o kvaliteti lige. I opet će, već nakon tri odigrana kola, knjiga na Istoku pasti na dva slova: Đakovo i Belišće.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here