Semeljčani blitz kriegom srušili Selčane!

0
1949

DRUGA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

  1. KOLO

POLET – OMLADINAC (ĐS) 2:1 (2:1)

Semeljci – Igralište Semeljci. Sudac: Željko Lipar (Đakovo). Pomoćnici: Josip Kedveš (Đakovo) i Mato Ivkić (Đakovo). Strijelci: 1:0 Petar Paradžik (1), 2:0 Mario Vuksanović (5.), 2:1 Denić (35.).

POLET: Pavlović. Džanija, Ognjenović, Rebić (63. Cindrić), Gradištanac, Đuretković, Penava (58. Šileš), Vuksanović (90. Korajac), Petar Paradžik, Josipović, Radonić. Trener: Pero Paradžik.

OMLADINAC (ĐS): Zlatunić, Majstorović (76. Borna Vardić), Kričančić, Škalec, Bjelobrk, Vrtarić, Zvonimir Aščić (76. Jelačić), Denić, Ivan Aščić, Sekić, Jakab (37. Leo Aščić).

Odlika velikih, ali prije svega iskusnih momčadi jest da i kada igraju slabo, pobjeđuju. A upravo su to učinili Semeljčani protiv danas odličnih Selčana. Naime, blitz kriegom su domaćini već u petoj minuti poveli 2:0 i to su vodstvo sačuvali do samoga kraja utakmice. Već u prom napadu strijelac za 1:0 bio je Petar Paradžik, a gosti se nisu niti oporavili u petoj minuti  za 2:0 pogodio je Mario Vuksanović.

Kada se činilo da se gostima sprema katastrofa, domaći su nogometaši prepustili terensku inicijativu gostima koji su počeli igrati, preuzeli su veći posjed lopte, stvarali izgledne prilike, ali nedostajala je realizacija. U 35. minugi bolji selačku igru golom je okrunio Filip Denić i tako vratio neizvjesnost u susret. Do kraja prvoga poluvremena rezultat se više nije mijenjao.

U nastavku utakmice gosti iz Selaca imali su više od igre, zrelije prilike, ali su domaćini pokazali da su iskusna momčad koja zna sačuvati stečeno vodstvo.

Na kraju Polet je ostvario zacrtano – upisao je nova tri boda koja ih ostavljaju u borbi za prvo mjesto. S velikim će nestrpljenjem čekati sutrašnji meč Dračica i Slavonije iz Punitovaca koji bi, ovisno i rezultatu, mogao i promijeniti položaj na tablici.

Polet s deset odigranih utakmica ima 25 bodova i utakmicu manje (protiv Vinogradara u gostima). Trenutno su na drugom mjestu, a na provokativno pitanje za koga će navijati sutra na Sjeveru, stigao je odgovor: Mi smo svoj posao napravili protiv Omladinca.

Selčani nakon 11 odigrani utakmica ostaju na 17 bodova i subotu na nedjelju prespavat će na četvrtom mjestu. A sutra nakon odigranih utakmica moguć je i lagani pad prema dolje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here