Andrej Kedveš obranio titulu viceprvaka svijeta!

0
887

ĐAKOVAČKI BORAC PONOVIO USPJEH IZ SARAJEVA

Da je Andrej Kedveš zaštitno lice đakovačke borilačke scene svima je jasno. Ovaj mladi samozatajni sportaš iz godine u godinu oduševljava svojim rezultatima koji su već davno prešli granicu Hrvatske.

U talijanskoj gradiću Lido Di Lesolo blizu Venecije od 17. do 24. listopada održano je Wako Svjetsko kickboxing prvenstva koje je okupio najbolje borce iz cijeloga svijeta. Među natjecateljima našao se i Andrej Kedveš, član Kickboxing kluba Blitz iz Đakova koji je prije dvije godine u Sarajevu osvojio titulu viceprvaka svijeta. Đakovački borac bio je nositelj u kategoriji K 1 do 71 kilogram u konkurenciji 26 boraca.

Put do svjetskoga srebra Kedveš je počeo borbom osmine finala protiv srpskoga borca Slobodana Mijajlovića. Sve tri runde pripala su đakovačkom borcu. U prvoj rundi suci su dali prednost 6:2, u drugoj 8:3, a u trećoj 13:9.

U četvrtfinalu protivnik Kedvešu bio je azarbejdžanski borac Ruslan Naghiyev. I njega je Kedveš svladao nakon tri uvjerljive runde koje su suci bodovali s 17:5; 21:11 i 15:10.

Polufinale je ponudilo meč Andreja Kedveša i Kazahstanca Berika Kalykova. Bodovno 12:9 u prvoj, 13:8 u drugoj i 13:8 u trećoj rundi bilo je dovoljno za đakovačko finale. Ovom pobjedom Andrej Kedveš izjednačio je rezultat sa svjetskoga prvenstva u Sarajevu.

Finale je ponudilo pravu poslasticu. Viceprvak svijeta Andrej Kedveš protiv prvaka Rusije Magomeda Makhamejeva. Bila je to borba dostojna finala u kojoj je, nažalost, đakovački borac upisao prvi poraz. I to onaj koji najviše boli, finalni. Međutim, svaka medalja sa svjetskoga prvenstva uspjeh je kojega nitko ne može osporiti jer sam borac Andrej Kedveš i njegov trener Danijel Šimundić znaju koliko su rada, truda uložili u srebrno odličje.

Nakon zasluženoga odmora Danijel Kedveš neće imati puno vremena jer se mora pripremati za završnicu profesionalnoga turnira 16 boraca u Frankfurtu. Podsjetimo, s dvije je pobjede Kedveš izborio nastup među četiri najbolja borca. Završni turnir trebao je biti održan prošle godine, ali zbog epidemije corona virusa odgođen je za 11. prosinca kada će snage u Fraport aren odmjeriti četiri najbolja svjetska borca. A među njima i Đakovčanin Andrej Kedveš.

Osim Kedveša na svjetskom je prvenstvu nastupio još jedan Đakovčanin, sada član Kickboxing kluba Spartan Gyma iz Zagreba koji je nastupio u disciplini lov kick do 86 kilograma.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here