Matej Češkić poveo đakovačke košarkaše u obranu titule prvaka!

0
1113

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

POŽEGA – ĐAKOVO 83:93

(25:19; 19:28; 22:21; 17:25)

Požega – Dvorana Tomislav Pirc. Gledatelja: 100. Suci: Filip Lipovac (Slaovnski Brod), Krunoslav Holjevac (Slavonski Brod) i Marija Kelava (Đakovo). Opunomoćenik HKS-a: Jozo Plazonja (Đakovo).

POŽEGA: Gitt, Dino Hofman 13, Galić 8, Henrik Hofman, Mautner, Jozić 6, Zelenika, Pleššić 25, Bušić 22, Abramović 3, Štivičić 6. Trener: Dario Rich.

ĐAKOVO: Škrinjarić 11, Petric, Lončarić, Matej Češkić 24, Ćupić 6, Letica, Dragić 2, Garvanović, Božić, Turalija 18, Karlović 13, Hrkač19. Trener: Marijan Petrović.

I prije samoga polaska na put đakovački košarkaši bili su svjesni da ih očekuje neizvjesna utakmica u kojoj moraju uložiti sve znanje i umijeće kako bi upisali pobjedu. Na to ih je primorala nedavna kup utakmica u kojoj su Požežani slavili rezultatom  74:71.

Prema očekivanju cijela je utakmica protekla u izjednačenoj igri u kojoj se niti jedna momčad nije uspjela odvojiti na veću razliku koja bi im garantirala laganu pobjedu.

Prvu četvrtinu bolje su otvorili domaćini te su na prvi odmor otišli s prednošću od pest poena. U tim trenucima nerješiva enigma za đakovačku obranu bio je Luka Plešić koji je ubacio 11poena, a u đakovačkim je redovima najbolji bio Matej Češkić s devet poena. U drugoj četvrtini vidjeli smo puno bolju gostujuću igru u kojoj se „probudio“ centar Nikola Turalija s ubačenih sedam poena. Na odmor su Đakovčani otišli s vodstvom 47:44.

Treća četvrtina protekla je u ravnopravnoj igri što potvrđuje i rezultat 22:21. Dvojcu Češkić – Turalija koševima se pridružio i Marko Karlović tako da je utakmica i dalje bila u „egalu“.

Utakmica je odlučena u posljednje četiri minute kada su domaći košarkaši promašili dva šuta za tri poena, a Đakovčani preko Marka Karlovića iz kontre pobjegli na plus 6. Gosti su pokušavali pojedinačnim akcijama sustići đakovačku prednost, ali su gosti koševima Mateja Češkića i Nevena Ćupića zaključili utakmicu s deset poena prednosti.

Najbolji u đakovačkim redovima, a i cijele utakmice svakako je bio đakovački kapetan Matej Češkić koji je uz 24 poena bio i igrač koji je u ključnim trenucima preuzimao odgovornost u napadačkim akcijama. Neprimjetno je Antun Hrkač stigao do 19 poena, a Nikola Turalija ubacio je 18. U završnici je proradio i Marko Karlović s ubačenih 13, a igru je vodio i postigao 11 poena Filip Škrinjarić. U listu strijelaca upisali su se i Neven Čupić sa šest te Mislav Dragić s dva poena.

U domaćim redovima najbolji igrači bili su Luka Plešić s 25 i kapeta Martin Bušić s 22 poena.

Ovo je prva đakovačka pobjeda kojom igrači trenera Marijana Petrovića najavljuju pohod na sam vrh odnosno obranu prošlogodišnje titule pobjednika. U sljedećem drugom kolu Đakovčani će ponovo na gostovanje, ovaj puta u Županji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here