U Tomašancima bez pobjednika, Gorjanci prošli u Vučevcima, Ivanovčani se namučili protiv Kondrićana, Lapovčani bolji od Slavonca, Mrzovićani podarili petardu Đurđančanima, prekid u Vrbici!

0
2496

LIGA NOGOMETNOGA SREDIŠTA ĐAKOVO

  1. KOLO

MLADOST (L) – SLAVONAC (SD) 3:2 (0:0)

Lapovci. Igralište: Lapovci. Sudac: Mirko Drenjančević (Semeljci). Strijelci: 1:0 Križanović (61.), 2:0 Balabanić (80.), 3:0 Balabanić (82.), 3:1 Galić (83.), 3:2 Bulut (85.).

MLADOST: Kovačević, Alen Veselinović, Gabrić, Josip Ivančević, Balabanić, Vedran Veselinović, Liović, Vuković (56. Crnković), Križanović, Senčanin, Slaven Ivančević.

SLAVONAC: Begović (72. Kozjak), Galić, Tomislav Barušić, Marko Barušić (66. Andrijan Barušić), Babić, Matanovac (70. Matković), Labudić, Horvat, Šimić, Antonio Barušić, Bulut.

Lapovčani su upisali novu pobjedu čime ovu jesen čine jako uspješnom. Međutim, u prvom poluvremenu domaćini su pokušavali doći do vodstva, ali napadači nisu bili raspoloženi. Na odmor su suparnici otišli bez pogodaka. Kada je Križanović u 61. minuti doveo Lapovčane u vodstvo, činilo se da će sve biti prema domaćem planu.

U samo dvije minute Balabanić postiže dva pogotka (80. i 82.) čime je sve bilo gotovo. Međutim, tako nisu mislili gosti koji za samo dvije minute (83. i 85.) postižu dva pogotka i smanjuju rezultat na 2:3. Strijelci su bili Galić i Bulut. U posljednjih pet minuta gosti su pokušavali doći do izjednačenja, ali rezultat se nije mijenjao.

VUČEVCI – BUDUĆNOST 1:3 (1:1)

Vučevci. Igralište: Vučevci. Sudac: Ivan Kedveš (Đakovo). Strijelci: 1:0 Kvesić (6.), 1:1 Jakov Pejić (35.), 1:2 Jakov Pejić (55.), 1:3 Majdenić (65.).

VUČEVCI: Krajina, Erceg, Ivan Damjanović, Tibor Sesar, Josip Damjanović, Pilipović, Kvesić (67. Topalović), Stjević, Mitrović, Domagoj Sesar (64. Mikić), Miloš.

BUDUĆNOST: Serdarević, Paradžik (46. Novotni), Radić (66. Anto Pejić), Bilušić, Penava, Gregić, Anto Grgić, Jakov Pejić, Perić, Željko Grgić, Majdenić (68. Ptičar).

Gorjanci su na put u Vučevce krenuli maksimalno spremni na tešku i neizvjesnu utakmicu. I upravo tako je bilo. Domaćini su već u šestoj minuti, golom Kvesića, došli u vodstvo. Nakon toga, Gorjanci su krenuli s organiziranom igrom koja im je donijela rezultat u 35. minuti. Jakov Pejić postigao je izjednačujući pogodak, a to je bio i rezultat prvoga poluvremena.

U nastavku utakmice Gorjanci su imali više od igre i težili su što prije preuzeti vodstvo. U 55. minuti Jakov Pejić svojim drugim pogotkom dovodi Gorjance u toliko željeno vodstvo. Kada je Majdenić postigao treći gol za Budućnost, bilo je jasno da će bodovi otputovati iz Vučevaca.

S nova tri boda Gorjanci će privremeno preuzeti vodstvo na tablici, barem dok se ne riješi pitanje prekida utakmice u Vrbici.

MLADOST (I) – REKORD 1:0 (1:0)

Ivanovci. Igralište: Ivanovci. Sudac: Josip Kedveš (Đakovo). Strijelci: 1:0 Aničić (9.).

MLADOST: Drobina, Radočaj (67. Antonio Išasegi), Karas, Bauer, Racić, Kokanović, Jurić, Andrić (89. Josip Lulić), Ivan Išasegi (88. Fabijan), Ivan Lulić, Aničić (55. Jakuš). Trener: Dražen Higeli.

REKORD: Saček, Kedveš, Sekereš, Halasz, Barić, Adam Kryk, Bikić, Aničić, Jackanić, Tomislav Kryk, Ambrušić.

Svi su u Ivanovcima očekivali laganu i visoku pobjedu kojom bi potvrdili svoje ambicije za priključkom vodećim momčadima lige. U devetoj minuti sve je izgledalo da će tako i biti jer je Aničić postigao vodeći pogodak za Mladost.

Nakon toga, Kondrićani su igrali rasterećeno, u nekoliko navrata opasno su zaprijetili golmanu Drobini, ali nisu uspjeli postići barem jedan pogodak. Ali, niti domaćini nisu bili raspoloženi u napadačkim akcijama tako da su Ivanovčani ostvarili minimalnu, ali prema igri, ipak zasluženu pobjedu.

RADNIK – ZRINSKI (D) 1:1 (1:1)

Vrbica. Igralište: Vrbica. Sudac: Mario Vuković (Đakovo). Strijelci: 0:1 Ikić (15.), 1:1 Vranješević (19.).

RADNIK: Čajkušić, Kasun, Petrić, Marinčić, Vidrač, Krajičić, Kovačević, Tolj, Marković, Vranješević, Šušak.

ZRINSKI: Vijačkić, Stanić, Perović, Hrvoje Petrović, Stošić, Ikić, Žemberi, Stjepan Petrović, Kedveš, Domagoj Petrović, Fehir.

Utakmica između Radnika i Zrinskoga iz Drenja trebala je biti derbi susret, ali, nažalost, utakmica je u 25. minuti prekinuta zbog toga što su domaći igrači napustili teren i nisu htjeli nastaviti utakmicu. Naime, gosti su u 15. minuti golom Ikića došli u vodstvo, ali samo četiri minute kasnije Vranješević poravnava rezultat na 1:1.

Što se dogodilo u 25. minuti? Sudac utakmice Mario Vuković u spomenutoj je minuti, zbog prekršaja igrača u izglednoj situaciji za postizanje gola, igraču domaćina Alenu Vidraču dodijelio crveni karton. Nakon toga, domaći su grači, nezadovoljni odlukom glavnoga suca, opkolili Vukovića i krenulo je vrijeđanje i naguravanje. Glavni sudac dodijelio je još dva crvena kartona Adamu Kovačeviću i Mateu Vranješeviću nakon čega je momčad Radnika napustila teren. Prema propozicijama suci su pričekali pet minuta da se domaći igrači vrate na teren, međutim, oni to nisu učinili pa je sudac Vuković bio prisiljen prekinuti susret. Naravno, u dopusnom izvješću bit će iznesene sve činjenice ovoga tužnoga nogometnoga događaja.  

DINAMO (TO) – SLAVONAC (P) 1:1 (0:0)

Tomašanci. Igralište: Tomašanci. Sudac: Vedran Krnić (Đakovo). Strijelci: 0:1 Gurdon (54.), 1:1 Šušak (65.).

DINAMO: Marino Čengić, Stojaković, Vuk, Petrović (58. Tokić), Šušak, Majstorović, Stojaković (79. Petrović), Livnjak (73. Milohanić), Radojković (19. Stojanović), Krsnik (58. Marinko Čengić), Blatančić.

SLAVONAC: Horvat, Blažević, Brodar, Miroslav Franjić, Dernaj (88. Pataki), Rahmani (69. Antonio Mesaroš), Hipp, Mirko Mesaroš, Josip Franjić (69. Haršanji), Mikić (46. Gurdon), Šobačić.

Bio je to derbi susret osmoga kola u kojemu je podjela bodova najrealniji ishod. Naime, cijela je utakmica protekla u borbenoj igri i jednih i drugih, ali napadači nisu uspjeli realizirati nekoliko izglednih prilika sa svake strane. Domaćini su imali više od igre, ali u završnici nisu bili koncentrirani tako da su gosti u 54. minuti došli u vodstvo. Minutu prije postizanja pogotka gosti su iskosa s lijeve strane šutirali na domaći gol, ali golman Marino Čengić odlično je paradom spasio svoj gol i loptu izbacio u korner.

Ubačenu loptu na prvoj je vratnici dočekao Gurdon i prije domaćega golmana reagirao te glavom zatresao mrežu. Nakon toga, domaćini su krenuli još žešće prema preslatinačkom golu, ali ono što je promašio Marinko Čengić moglo bi ići u kategoriju „teže je promašiti nego pogoditi”. Nakon što su domaćini pucali prema Horvatu, gostujući golman odbio je loptu nogama, a ona je došla do Čengića koji se na desetak metara našao sam pred golom. Neobjašnjivo je poslao loptu nebu pod oblake.

Ipak, domaćini su u 65. minuti došli do izjednačenja, a strijelac je bio Vinko Šušak koji se prometnuo u prvoga topnika tomašanačkoga kluba. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, a to su najbolje iskoristili Drenjanci i Gorjanci koji su upisali nove pobjede (Zrinski će sigurno dobiti utakmicu u Vrbici za zelenim stolom).

NAPRIJED (M) – SLAVONAC (Đ) 5:0 (3:0)

Mrzović. Igralište: Mrzović. Sudac: Mato Ivkić (Đakovo). Strijelci: 1:0 Carević (14. – ag.), 2:0 Marčičević (30.), 3:0 Joskić (38.), 4:0 Marčičević (50.), 5:0 Joskić (51.).

NAPRIJED: Orečić (70. Žmegač), Kalić (73. Jaman), Majić (56. Podhraški), Klapirić (62. Josip Turšćak), Vidinović, Joskić (75. Kalić), Stipo Turšćak, Marčičević, Rendulić, Radanović, Rajčević.

SLAVONAC: Pavo Marinović, Kolar, Racić, Carević (38. Filip Bošnjaković), Markić, Đuretković, Marin Bošnjaković, Tomislav Birkić, Josip Birkić, Kos, Pavo Marinović.

Mrzovićani i dalje igraju odlično što su na svojoj koži osjetili nogometaši iz Đurđanaca. U prvom poluvremenu domaćini su postigli tri pogotka i tako nagovijestili svoju pobjedu. U 14. minuti Carević je postigao autogol, da bi u 30. Maričević povećao vodstvo na 2:0.  Joskić u 38. zabija i treći pogodak što je bio i rezultat prvoga poluvremena.

Na samom početku drugoga dijela, za samo dvije minute, domaćini su postigli još dva pogotka. U 50. Marčičević postiže svoj drugi pogodak, a samo minutu kasnije Joskić, također svojim drugim pogotkom, postavlja konačan rezultat utakmice. Do kraja, domaćini zadovoljni visokim vodstvom prebacili su u manju brzinu, a gosti iz Đurđanaca nisu našli put prema protivničkom golu.

SLOBODAN: VELEBIT

1.ZRINSKI (D)862021:720
2.NAPRIJED861119:819
3.VELEBIT852127:817
4.SLAVONAC (P)842219:1414
5.REKORD832321:2011
6.DINAMO (TO)822411:158
7.VUČEVCI821515:267
8.MLADOST (I)820617:206
9MLADOST (L)800810:420

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here