Dvostruke krune Anji Belvanović i Jakovu Tomiću!

0
920

OTVORENO PRVENSTVO VINKOVACA DO 12 GODINA

Na terenima Teniskog kluba Vinkovci protekloga vikenda (2. i 3. listopada) odigrano je OP Vinkovca do 14 iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza. Na turniru su nastupili i članovi Teniskoga kluba Đakovo.

U skupini A Anja Belvanović osvojila je dvije pobjede i tako se plasirali u završni turnir. Kao prva nositeljica đakovačka je tenisačica u finalu bila bolja od Deje Dunković rezultatom 7;5 i 6;2. U finalu su se sastale dvije Anje: prva nositeljica Belvanović i druga Janković. Đakovčanka je bez problema slavila sa 6:4 i 6:2.

Sestra Dora stigla je do četvrtfinala gdje ju je zaustavila Vinkovčanka Nina Marić nakon dva odigrana seta (6:4; 6:2). Plasman u završni turnir Dora je osigurala s dvije pobjede u skupini C (Dea Dunković 1:4; 4:2; 7:2; Lara Rajković 4:1; 4:1).

Treća Đakovčanka Lena Drmić osvojila je drugo mjesto bonus turnira. Lena Drmić poražena je od Lare Rajković (0:4; 2:4). Lena Drmić u kvalifikacijskoj skupini B upisala je dva poraza: od Anje Janković (0:4; 0:4 i Ane Jaman 0:4 i 0:4).

U muškoj konkurenciji Jakov Tomić kao prvi nositelj osvojio je prvo mjesto. U četvrtfinalu  đakovački je tenisač bio bolji od Tome Padovana rezultatom 6:2 i 6:1. Još lakše je Tomić prošao polufinale protiv Luke Ereša. Rezultat je bio 6:0 i 6:1. Finalni meč također je prošao bez velikih uzbuđenja. Tomić je slavio protiv Mirka Škrinjara sa 6:3 i 6:2.

Drugi đakovački tenisač Ivano Luka Tavić osvojio je drugo mjesto bonus turnira. U polufinalu je mladi đakovački tenisač pobijedio Fabiana Đitka (4,1, 4:0), a u finalu je predao meč Marku Petrki nakon samo jednoga odigranoga gema.

U igri ženskih parova sestre Belvanović (Anja i Dora) bez problema osvojile su turnir. U polufinalu su bile bolje od para Nina Marić/Lara Rajković rezultatom 4:0; 4:0. Ništa bolje nisu u finalu prošle niti druge nositeljice Dea Dunković i Anja Janković. Đakovčanke su bile uvjerljive s 4:1 i 4:0.

Jakov Tomić osvojio je dvostruku krunu pobjedom u  parovima. Zajedno s Mirkom Škirnjarom bili su najbolji. Put do pobjede krenuo je protiv Marka Peterke i Jurija Tenka (4;1M 4:0).Nešto više pošla imali su protiv Luke Ereša i Tome Padovana. Rezultat je bio 4:2 i 4:2.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here