Obje ženske ekipe ispale iz prve lige, šahisti Đakovo Lim-monta šesti!

0
1024

ZAVRŠENO JE PRVA HRVATSKA ŠAHOVSKA LIGA U MALOM LOŠINJU

Nema previše dobrih vijesti iz Maloga Lošinja gdje se od 25. rujna do 3. listopada igrala Prva hrvatska šahovska liga i tri kategorije: Prva A liga za šahiste, Prva B liga za šahiste i Prva A liga za šahistice.

U konkurenciji ženskih šahovskih klubova đakvoački šah imao je dvije ekipe: ŠK Dama i ŠK Đakovo Lim-mont. Nažalost, obje su ekipe nakon odigranih devet kola izgubile status prvoligašica.

Đakovački ženski šah dogodine bez prvoligašica!

Šahistice Dame osvojile su deveto mjesto sa četiri osvojena boda. „Dame“ su u osmom kolu pobijedile Kastav (2,5:1,5), dva su puta remizirale (Radnik Velimirovac 2:2 i Đakovo Lim-Monta (2:2) i upisale šest poraza (Liburnija 4:0; Picok 2,5:1,5; Draga Rijeka 4:0; Mladost Zagreb 3:1; Polet Buševac 4:0; Konaki KŽM 3:1).

Najbolja šahistica Dame bile je Nada Zečević koja je na četvrtoj ploči ostvarila 50 posto. Iz devet partija osvojila je 4,5 boda. Ivanka Raguž i Šima Raguž na drugoj i trećoj ploči osvojile su po dva boda dok je na prvoj ploči Marina Videković kao prva ploča osvojila 1,5 bod.

Šahistice Đakovo Lim-monta nakon devet odigranih kola zauzele su posljednje mjesto sa samo dva boda. Doduše, treba reći da su Đakovčanke u Mali Lošinj otputovale bez Jovane Erić i Rajne Šargač. U prva dva kola za đakovačku ekipu nije nastupila Brigita Štadler koja se priključila tek u trećem kolu. U takvim odnosima ništa se bolje nije niti moglo očekivati.

Đakovčanke su osvojile dva boda i to s dva remija (Dama 2:2 i Kastav 2:2). U ostalih sedam kola doživjele su poraze.

Najuspješnija đakovačka šahistica bila je Josipa Aščić s tri osvojena boda. Po 2,5 boda osvojile su Brigita Štadler i Gordana Šulc. Na četvrtoj ploči mlada Judita Aščić osvojila je 1,5 bod.

Prvakinje Hrvatske za 2021. godinu su šahistice Liburnije iz Rijeke koje su osvojile svih 18 bodova. Drugo mjesto pripalo je ŠK Polet iz Buševca s 14 bodova, a treće mjesto pripalo je Dragi iz Rijeke s 13 bodova.

Đakovački šahisti tek šesti!

U Prvoj B hrvatskoj šahovskoj ligi nastupili su šahisti Đakovo Lim-monta. Očekivanja su bila borba za vrh tablice i povratak u Prvu A ligu, međutim, nakon 11 odigranih kola Đakovčani su šesto mjesto s 11 osvojenih bodova. Đakovčani s ostvarili pet pobjede, jedan remi i pet poraza.

Najbolji đakovački šahist bio je Mađar Adam Horvath s 5,5 bodova, Rudolf Sertić na trećoj i Drago Vargić na šestoj ploči ostvarili su po pet bodova, četvrta ploča Tomislav Drmić ostvario je 4,5 boda, Tamasz Mesazros osvojio je četiri boda, a Pero Aščić osvojio je 4 boda.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here