Đakovčani upisali drugi poraz u Virovitici!

0
795

PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER

  1. KOLO

VIRO-VIROVITICA – ĐAKOVO 28:25 (15:12)

Virovitica – Dvorana Tehničke škole. Gledatelja: 100. Suci: Dalibro Feletar (Bjelovar) i Ivan Rendulić (Kutina. Delegat: Dejan Plentaj (Bjelovar).

VIRO-VIROVITICA: Meter, Flanjak 6, Pavić, Vašarević 1, Smutni 1, Sabo 6, Brašnić Ferreira 9, Štimas, Arsić, Drinovac 2, Kos Kalanja, Baričević 4, Mijatović. Trener: Damir Vašarević.

ĐAKOVO: Cesar, Jarčević 3, Tomašević 6, Lasić 4, Cickai 2, Matačić 2, Vastl, Rinčić, Kovačević 2, Jakobović, Klepo, Kolar, Ćurić 3, Zatezalo 3, Goluža. Trener: Domagoj Perlić.

U trećoj prvoligaškoj utakmici na gostovanju u Virovitici đakovački su rukometaši loše otvorili utakmicu i dopustili da domaćini u petoj minuti povedu 3:0. Bo, ni to nije najlošiji dio priče jer već u desetoj minuti na semaforu je pisalo 7:2. Nakon toga, Đakovčani su počeli igrati i s tri pogotka zaredom (Zatezalo (2) i Jarčević stigli su do prihvatljivoga zaostatka 7:5 da bi se u 17. minuti s dva pogotka Cickaija približili na minus jedan (8:7), a zatim i kod rezultata 9:8. No, domaćini postižu dva gola i bježe na 11:8 da bi u 28. minuti stigli do velikih plus 5 (15:10). U posljednjoj minuti prvoga dijela golovima Tomaševića i Ćurića Đakovčani na odmor odlaze s prihvatljivim minusom od tri gola (15:12).

U drugom poluvremenu domaćini su održavali stečenu  prednost, a Đakovčani su u dva navrata uspjeli spustiti razliku na minus 2 (u 36. 18:16, a dvije minute kasnije 19:17). I kada bi se gosti približili Virovitičanima, uslijedilo je nekoliko pogrješaka koje su domaćinima davali priliku za povećanjem rezultata. U 42. minuti Virovitica odlazi na plus 4 (22:18) da bi u 47. bilo 24:20. Đakovčani u 54. minuti postižu pogodak (Tomašević) za 27:25 da bi Baričević postigao gol za domaće vodstvo 28:25. U posljednjoj minuti i jedni i drugi traže minutu odmora, a do kraja više nije pao gol.

Tako su Đakovčani upisali drugi poraz i trenutno s jednim bodom nalaze se na desetom mjestu.

Najbolji u đakovačkim redovima bio je Damir Tomašević sa šest postignutih golova, a nerješiva enigma za đakovačku obranu u pobjedničkim redovima bio je Branić Ferreira, srijelac deveet pogodaka.

U sljedećem četvrtom kolu na domaćem parketu dočekuju susjede iz Osijeka.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here