Dvije đakovačke ekipe u borbi za opstanak, muška momčad trenutno deveta!

0
828

PRVA HRVATSKA ŠAHOVSKA LIGA ZA SENIORKE

U Malom Lošinju od 28. rujna do  8. listopada održava se Prva hrvatska šahovska liga za 2021. godinu u tri kategorije: prva muška i ženska liga i !.B muška liga.

U ženskoj konkurenciji natječe se deset ekipa, a među njima su i dvije đakovačke: ŠK Dama i ŠK Đakovo Lim-mont, a muška momčad nastupa u Prvoj B šahovskoj ligi.

Dvije đakovačke ekipe u borbi za opstanak

U ženskoj konkurenciji odigrana su četiri kola, a dvije đakovačke ekipe nalaze se u donjem dijelu tablice: Dama na osmom mjestu s dva boda, a Đakovo Lim-Mons mjesto niže s jednim bodom.

ŠK Dama je u dosadašnja četiri kola ostvarila dva poraza i dva remija. U prvom kolu „dame“ su poražene od favorizirane Liburnije (4:0), u drugom su kolu ostvarile podjelu bodova protiv Radnika iz Velimirovca (2:2). U trećem kolu međusobno su se sastale đakovačke ekipe: nakon četiri odigrane partije rezultat je bio 2:2. U današnjem četvrtom kolu Dama je poražena od Picoka iz Đurđevca 2,5:1,5. Za Damu nastupaju: Marina Videković, Ivanka Raguž, Šima Raguž i Nada Zečević.

Šahisti u donjem dijelu tablice

Šahistice Đakovo Lim-Monta u sastavu: Jovana Erić, Gordana Šulc, Josipa Aščić i Judita Aščić ostvarile su tri poraza i jedan remi. U prvom kolu bolje od Đakovčanki bile su članice KOnaki – KŽM iz Novog Virja. U drugom kolu uslijedio je poraz od riječke Liburnije 4:0. U trećem kolu uslijedio je remi protiv Dame, a u današnjem četvrtom kolu ponovo poraz: bolji je bio Radnik iz Velimirovca (3:1).

Đakovački šahisti ne stoje baš najbolje u Prvo B ligi. Nakon odigranih pet kola Đakovčani su na devetom mjestu s tri osvojena boda. Đakovački šahisti ostvarili su jednu pobjedu (Bjelovar 3,5:2,5), jedan remi (Junior Rijeka 3:3) i tri poraza (Konaki KŽM Novo Virje 1,5:3,5; Požega 2:4; Brda Split 2:4).

Đakovčani šahisti igraju u sastavu: Adam Horvath, Tamas Meszaros, Rudolf Sertić, Tomislav Drmić, Pero Aščić i Drago Vargić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here