Razbijene klupske prostorije NK Hajduk!

0
2668

PONOVO VANDALIZAM NA SPORTSKIM OBJEKTIMA

Foto: Nezavisni portal Široko Polje

Nakon što su u nedjelju županijski nogometni drugoligaši odigrali utakmice petoga kola i dok su se jedni radovali, drugi tugovali, zajedno analizirali što je bilo dobro, što loše, Nogometni klub Hajduk iz Širokoga Polja doživio je nesvakidašnji čin vandalizma i divljaštva kojemu nije mjesto na sportskim objektima (doduše, ne bi trebalo biti nigdje) u kojemu je, prema viđenome, sudjelovalo nekoliko osoba zasada nepoznatih policiji. Naime, u noći s nedjelje na ponedjeljak nepoznati počinitelji ciglama su razbili prozore klupskih prostorija i provalili ulazna vrata. U klupskim prostorijama napisali su nekoliko neprimjerenih  poruka.

Zanimljivo je da počinitelji nisu ništa otuđili već im je namjera bila samo napraviti materijalnu štetu što su u konačnici i učinili.

Policija je obavila svoj posao, pronašla nekoliko dokaza koji bi mogli dovesti do počinitelja ovoga groznoga događaja.

Zanimljivo je da iz klupskih prostorija Hajduka ništa nije otuđeno što očito sugerira da nije riječ o pljački ili ostvarivanju neke materijalne koristi već je u pitanju obijest i vjerojatno potreba za iskaljivanjem nečije negativne energije.

Iz kluba su kratko poručili da će vrata i prozori biti brzo popravljeni, da je materijalna šteta najmanji problem, ali začuđujuće da pojedinci počinitelji to čine na društvenim prostorijama koje služe svim mještanima Širokoga Polja.

Nakon prošlogodišnjega vandalizma na igralištu Mladosti u Đakovačkoj Satnici ovo je drugi slučaj nasrtaja na sportske objekte. Kako se zaštiti od toga, što učiniti da se to ne događa. Jesu li možda rješenje nadzorne kamere jer malo je klubova koji mogu osigurati zaštitarsku službu ili na neki drugi fizički način čuvati objekt od nasrtaja ovakvih huligana koji su očito u tijeku zabave „naletjeli“ i na službene prostorije NK Hajduka.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here