U Trnavi najmanje nogometa, najviše kartona!

0
2593

DRUGA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

  1. KOLO

DINAMO (TR) – ŠOKADIJA 2:1 (1:0)

Trnava – Igralište Trnava. Sudac: Mario Vuković (Đakovo). Pomoćnici: Matej Dorić (Đakovo). Strijelci: 1:0 Svilanović (16.), 1:1 Ćosić (54.), 2:1 Bartoš (72. – 11m).

DINAMO: Kovačić, Nikolić, Francem, Jezidžić (87. Bikić), Ćmelješević, Svilanović, Vuković, Željko Čečura (56. Igor Čečura), Benić, Holbik (80. Kreković), Bartoš.

ŠOKADIJA: Lilić, Blažević (63. Čolić), Mandarić, Andrijević (68. Pačarić), Jakobović, Milinović, Matić, Mašić, Blažanović, Božić, Ćosić. Trener: Tomislav Lajtman.

U sudaru dviju momčadi koje se nalazi u odličnoj formi pobjeda je pripala Trnavčanima koji su dva puta vodili i postigli dva pogotka za konačno slavlje.

Domaćini su u prvom poluvremenu došli u vodstvo. U 16. minuti Mario Svilanović zatresao je Lilićevu mrežu, a to je ujedno bio i rezultat prvoga dijela.

A drugo poluvrijeme više je ličilo na rat, a ne nogomet. Naime, u 54. minuti glavni sudac Mario Vuković, na intervenciju svoga pomoćnika, priznaje gol Marija Ćosića za strizivojnsko izjednačenje. To je unijelo dodatnu nervozu u obje momčadi, stizali su prigovori na gotovo svaku sudačku odluku. Tako je zbog prigovora u 59. minuti igrač Šokadije Antonio Mašić dobio žuti karton, a nakon što mu to nije bilo dovoljno uslijedio je drugi žuti i odlazak u svlačionicu. Međutim, i domaćini su bili poprilično nervozni tako da je u 62. minuti put svlačionice morao i domaći igrač Jakov Benić koji je napravio dva preoštra starta: prvi u 57. a drugi u 62. minuti. Sudac Vuković i njega je poslao na ranije tuširanje. U takvoj atmosferi doista je bilo teško i igrati i suditi. U 72. minuti dosuđen je kazneni udarac za domaćine kojega je Josip Bartoš pretvorio u domaće vodstvo. Do kraja utakmice najmanje je bilo nogometa, a najviše prigovora i traženja pravde. U takvoj atmosferi još je jedan igrač morao napustiti igru. U 80. minuti Josip Pačarić nesportski se ponašao prema sucu Vukoviću i tako zaradio jedan pa drugi žuti karton. Tako je Šokadija ostala s devet igrača u polju te nisu mogli doći do poravnanja rezultata.

Na kraju, svi su jedva čekali kraj utakmice: i domaćini, i gosti, i suci, i publika. Šteta da su ovakvi prizori poništili nogometno znanje koje očito imaju i jedna i druga momčad.

Dinamo je osvojio sva tri boda i to je za njih najvažnije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here