Đakovačkim rukometašima 2006. i 2010. godišta druga mjesta!

0
1963

MEMORIJALNI RUKOMETNI TURNIR „SJEĆANJE NA DEJANA 2021.“

Slavonski Brod je od 9. do 12. rujna bio hrvatski centar rukometa mlađih dobnih selekcija. Međunarodni rukometni turnir „Sjećanje na Dejana“ okupio je klubove iz Bugarske, Poljske,   Makedonije, Španjolske, Italije, Srbije, Rumunjske i Hrvatske, a igralo se u četiri dobne skupine: igrači rođeni 2004 i mlađi, 2006. i mlađi, 2008. i mlađi i 2010. i mlađi). Uz dvije selekcije djevojčica Ženskoga rukometnoga kluba Đakovo na turniru su nastupile i dvije momčad Rukometnoga kluba Đakovo.

Mlađim kadetima drugo mjesto!

U kategorija igrača 2006. godišta Đakovčani su osvojili drugo mjesto. Do finala đakovački su rukometaši odigrali su tri utakmice i ostvarili isto toliko pobjeda:

ČELIK ZENICA – ĐAKOVO 13:24

ĐAKOVO – ŽUPANJA 25:7

SPAČVA – ĐAKOVO 14:23

U finalnom susretu Đakovčani su igrali protiv RK IVAN MIKANOVCI i upisali prvi poraz na turniru rezultatom 24:17.

Osim srebrnih medalja đakovačkim je rukometašima pripala i jedna pojedinačna nagrada. Filip Bago proglašen je najboljim golmanom turnira.

Za Đakovo nastupili su: Filip Bago, Filip Ostajmer, Borna Cindrić, Robert Karalić, Gabrijel Validžić, Dino Tribuljak, Josip Brzica, Petar Hrehorović, Stjepan Goluža, Marin Puljić, Matej Škrapić, Petar Barišić, Karlo Perešin, Gabrijel Ostajmer, Neven Grubišić. Trener: Tomislav Paradžiković. Pomoćni trener: Zvonko Škrapić.

Dječacima 2010. drugo mjesto!

U kategoriji dječaka rođenih 2010. i mlađih pod vodstvom trenera Daniela Špehara đakovački su rukometaši osvojili su drugo mjesto. U grupnoj fazi zauzeli su treće mjesto ostvarivši jednu pobjedu (Nexe 10:6) i dva poraza (Izviđač 8:17 i Ivan Mikanovci 15:16).

Nakon toga, mladi đakovački rukometaši u osmini finala bili su bolji od Spačve rezultatom 17:12. U uzbudljivoj polufinalnoj utakmici mladi Đakovčani slavili su protiv Čelika iz Zenice s minimalnih, ali slatkih 16:15. U finalnom susretu ponovo su se Đakovčani sastali s RK Ivan Mikanovci. Po drugi su puta Mikanovčani bili bolji, ovaj puta rezultatom 21:12.

Za Đakovo su igrali: Martin Klasan, Petar Gašpar, Borna Grubeša, Lka Dragičević, Josip Zmaić, Petar Goluža, Lovro Đumić, Lovro Krznarić, Jure Gadža, Bruno Gadža, Tin Kucjenić, Damjan Grubišić, Petar Kovčić, Roko Ostajmer. Trener: Daniel Špehar.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here