Donacija vrijedna 30 000 eura!

0
1194

GIMNASTIKA

Lijepa vijest za početak radnoga tjedna! Mlade gimnastičarke dobile su nove sprave, a time, i puno bolje uvjete za treniranje.

Donacija gimnastičkih sprava dolazi iz Nizozemske, a glavni je donator organizacija Sports for children na čelu s predstavnikom Stefanom Groothuisom. Uz njega, vrlo veliku i važnu ulogu odigrala je obitelj Solar iz Gimnastičkoga kluba „Inova-Gim“ Osijek s kojima su naše gimnastičarke u prijateljskim odnosima dugi niz godina te su im oni i dosada pomagali i prepuštali svoj prostor za treninge na pravim spravama. Posebna i velika zahvala ide gospodinu Saši Solaru koji je organizirao cijeli proces te se izborio kako bi donacija pripala baš Đakovčankama.

Sprave u vrijednosti od 30 000 eura bit će raspoređene u tri škole. Prva je Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića u Đakovu koja već dugi niz godina ustupljuje svoje školske termine za treninge gimnastičarki. Zatim, dio sprava smjestit će se u Osnovnu školu Satnica Đakovačka gdje je ravnatelj Mario Plavčić također ponudio termine za trening kako bi i satnička djeca dobila priliku okušati se u gimnastici. I treća je škola Osnovna škola Drenje u kojoj kao nastavnica radi i naša trenerica Željka Rossi te će se i na tom području oformiti grupa mladih gimnastičarki.

Osnovni je cilj ove hvalevrijedne donacije, poboljšati uvjete rada i pripremu za natjecanja dosadašnjih gimnastičarki, ali i privući novu djecu te im približiti ovaj bazični sport.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here