Satničani u nastavku slomili budrovački otpor!

0
1909

KUP NOGOMETNOG SREDIŠTA ĐAKOVO

ČETVRTFIJALE

SLAVONIJA (B) – MLADOST (ĐS) 0:4 (0:0)

Budrovci – Igralište Budrovci. Gledatelja: 100. Sudac: Vedran Krnić (Đakovo). Pomoćnici: Marin Bibković (Đakovo) i Mato Jagodin (Đakovo). Strijelci: 0:1 Igro Stuhli (53.), 0:2 Bležeković (61.), 0:3 Tomić (74.), 0:4 Blažeković (76.).

SLAVONIJA (B): Štangl, Čaić, Antunović, Karlo Sito, Tilli (79. Zdunić), Ivan Kladarić, Adam Sito, Jakov Sito, Jurić (83. Slobođanac), Kolić, Zetović. Trener: Nikola Salopek.

MLADOST (ĐS): Popek, Akrap, Bruno Barišić Jaman (46. Grbeša), Žulj, Vujanović (46. Bojanović), Subašić, Valentin Sito (65. Orgulan), Tomić, Gazić (46. Blažeković), Radnić, Igor Stuhli (74. Vidović). Trener: Ivan Denić.

Obje momčadi ne mogu se pohvaliti baš uspješnim ulaskom u prvenstvo tako da im je ova utakmica prilika za popravljanje umjetničkoga dojma i podizanje samopouzdanja. Satničani su u utakmicu krenuli s kombiniranom momčadi, a Budrovčani su, posebice u prvom poluvremenu, odigrali borbenu utakmicu tako da se na odmor otišlo bez golova.

Satničani su prvi zaprijetili u šestoj minuti kada Bruno Barišić Jaman izvodi slobodan udarac s 25 metara, ali lopta odlazi preko gola. U desetoj minuti gosti su izveli uigranu akciju: Akrap odigrava Tomića koji prosljeđuje loptu prema Radniću čiji udarac brani golman Štangl. Nakon toga, igra se preselila na sredinu terena tako da su oba golmana bila bez posla. U 34. minuti ponovo je Radnić u akciji; asistira prema Tomiću koji puca s ruba kaznenoga prostora, ali ravno u domaćega golmana. Dvije minute kasnije vidjeli smo najbolju priliku gostiju. Igor Stuhli s tri metra prebacuje budrovački gol. Satničani su dominirali, ali u prvih 45 minuta nisu uspjeli svladati golmana Štangla.

Početkom drugoga dijela u satničkim redovima ušli su Neven Grbeša, Marijo Bojanović i Borna Blažeković. I upravo su oni bili kreatori satničke pobjede. U 53. minuti nakon gužve u domaćem kaznenom prostoru najbolje se snašao Igor Stuhli i iz blizine pogađa gol. Za 0:1. u 58. minuti akcija Grbeša – Sito završava udarcem sa sedam metara, ali lopta odlazi pored lijeve vratnice.

U 61. gosti su povećali svoje vodstvo. Korner je izveo Bojanović, najviši je u skoku Borna Blažeković koji glavom pogađa domaću mrežu. Tri minute kasnije Tomić puca iz okreta sa 16 metara, ravno u golmana. Kapetan Bojanović okušao je svoj udarac, ali Štangl paradom brani svoj gol. U 74. minuti Tomić je precizno s 20 metara pogodio domaću mrežu, za 0:3. Dvije minute kasnije dupli pas Blažeković – Tomić izbacio je Blažekovića pred golmana Štangla. Mirna realizacija za 0:4. Domaćini su mogli postići počasni pogodak u 87. minuti. Adam Sito šutira prema satničkom golu, ali golman Popek bio je na mjestu.

Tako su Satničani u drugom poluvremenu slomili otpor borbenih Budrovčana i zasluženo se plasirali u polufinale Kupa Nogometnog središta Đakovo. Podsjetimo, da su nogometaši Mladosti postali specijalisti za ovo natjecanje jer su u posljednje tri godine pobjednici.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here