Đakovčani pružili snažan otpor vinkovačkom premijerligašu!

0
1393

UZVRATNA PRIPREMNA UTAKMICA

SPAČVA – ĐAKOVO 31:29 (16:11)

Vinkovci – Dvorana OŠ Bartola Kašića. Suci: Knežević i Tunuković (Vrpolje).

SPAČVA: Ćirović, Pašagaić, Romić, Jurić, Maroš 2. B Mažurana 3, Čičak 4, Božičević 4, Vignjević 4, Blašković 2, F. Mažurana   2, Zadro, B. Peštić 1, Pavlak 1, Kuže 3, M. Peštić 1, Bolanča 3, Božić. Trener: Josip Mečić.

ĐAKOVO: Kolar, Rinčić 2, Jarčević 2, Bradarić, Tomašević 6, Lasić 6, Cickai 2, Vastl, Kokanović 1, Klepo 2, Ćurić, Zatezalo 2, Kapetan, Matačić 2, Antunović 2. Trener: Domagoj Perlić.

Đakovački rukometaši odigrali su drugu pripremnu utakmicu protiv premijerligaša Spačve. Za razliku od prve u kojoj su Vinkovčani dobili s velikom razlikom, iako su utakmicu prelomili tek u drugom poluvremenu, druga utakmica ponudila je daleko bolju igru đakovačkih rukometaša.

Doduše, Vinkovčani su imali stalnu rezultatsku prednost od jednoga do pet golova prednosti, ali Đakovčani su igrali puno bolje u obrani gdje su se s nekoliko odličnih obrana istaknuli golmani Kolar i Rinčić. Svaki je branio po jedno poluvrijeme, a zanimljivost je da je Rinčić postigao i dva pogotka kažnjavajući domaću igru s igračem više. U drugom poluvremenu Đakovčani su odigrali još bolje što potvrđuje i činjenica da su drugo poluvrijeme đakovački rukometaši riješili u svoju korist (18:15).

Zanimljivost ove utakmice je i činjenica da se u vinkovačkim redovima pojavio i Marin Božičević, sada bivše đakovačko krilo  koji se nedavno vratio s Europskom kadetskom prvenstva u kojemu je Hrvatska osvojila srebrnu medalju. Novi vinkovački igrač nije štedio svoje bivše suigrače postigavši četiri gola.

U đakovačkim redovima dvojica igrača istaknula su se u napadačkom dijelu. Tomašević  Lasić postigli su po šest golova.

„Iz dana u dan vidi se napredak u našoj igri. U obrani pokazujemo potrebnu čvrstinu i zadovoljan sam igrom  obrani. I napadački smo dobro izgledali jer zabiti premijerligašu, na njihovom terenu, bez obzira što se radi u pripremnoj utakmici, 29 golova nije mala stvar. Još moramo poraditi na smanjenju tehničkih pogrešaka, i to će biti to. Mislim da ćemo spremni dočekati početak prvenstva i prvu utakmicu u Čakovcu, riječi su trenera Domagoja Perlića.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here