Rukometaši, rukometašice i košarkaši na teškim gostovanjima, Torpedo – Đakovo Croatia i Zrinski – Mladost (ĐS)…

0
26135

ĐAKOVAČKI SPORTSKI VIKEND

PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER

  1. KOLO – 19:00 sati

MOSLAVINA – ĐAKOVO

Đakovački su rukometaši upisali tri poraza u nastavku prvenstva i sada čvrsto drže pretposljednje mjesto koje vodi u niži rang. Đakovčani zaostaju šest bodova za Medveščakom, ali ni to ne bi bio problem da mladi đakovački rukometaši mogu nekoga pobijediti. Slijedi gostovanje u Kutini gdje Đakovčani i s puno jačim sastavima nisu mogli do bodova. Što reći, nikad teže situacija za đakovački rukomet. Niži rang sve je realnija opcija, a to bi bilo doista šokantno za sredinu koja od osamostaljenja Hrvatske igra u najjačim hrvatskim ligama. Mogu li igrači Domagoja Perlića napraviti čudo i iz Kutine doći s bodovima te krenuti u seriju koja bi ih mogla izvući iz trenutne situacije, teško je reći. Sve je manje optimizma, a sve više straha.

* * * * *

DRUGA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER

  1. KOLO – NEDJELJA, 16:30 sati

KOKA 2 – ĐAKOVO

Protiv treće ekipe lige đakovačke će rukometašice jako teško izaći na kraj. Kao i muške kolege, i djevojke su u krizi rezultata jer u prva dva kola doživjeli su poraza, doduše od objektivno boljih protivnica. Trener Željko Perić stalno „kemija“ sa sastavom jer svaki vikend pojavio se poneka ozlijeđena ili bolesna igračica. Jer i Đakovčanke se nalaze u opasnoj zoni i u nastavku prvenstva trebat će dosta snage i umijeća kako bi se sačuvao drugoligaški status.

* * * * * *

PRVA KOŠARKAŠKA LIGA

  1. KOLO – SUBOTA, 17:00 sati

UNIVERSITAS – ĐAKOVO

Mladi Splićani grčevito se bore za opstanak u ligi. Znakovito je da su u prošlom kolu pobijedili na gostovanju u Puli. Očito da su mladi Splićani protiv đakovačkih košarkaša igrati u punom sastavu i da će sve učiniti kako ne bi došli do pobjede. Nakon pobjeda nad Dubrovnikom, igrači Marijana Petrovića mogu mirno na morsko gostovanje, ali niti njihov status u Prvoj ligi još nje definiran. Đakovčani moraju pobijediti Kaštelu u Puli i to bi trebalo biti dovoljno.  No, najljepše i najlakše je igrati bez imperativa, a ako se Đakovčani tako postave, mogli bi bodovi i u Đakovo.

* * * * *

PRVA HRVATSKA KUGLAČKA LIGA – ŽENE

  1. KOLO – SUBOTA, 14:00 sati

ĐAKOVO – MLAKA

U Đakovo dolazi vodeća ekipa lige koja u dosadašnjih 13. kola nije osjetila gorčinu poraza. Ne sumnjamo a će Riječanke i nakon subote ostati neporažene, a đakovačkim kuglačicama prilika da najlakšu utakmicu odigraju najbolje. Neka igraju samo za svoj rezultat, bez opterećenja. Vjerojatno da će i netko od mlađih đakovačkih igračica dobiti priliku da protiv Riječanki pokaže što zna. Đakovčanke sada dobro stoje, za opstanak u prvoj ligi potrebna im je pobjeda protiv Endi Tekstilca. Dakle, bez opterećenja protiv favoritkinja.

* * * * **

PRVA B HRVATSKA KUGLAČKA LIGA SJEVER

  1. KOLO – SUBOTA, 18:00 sati

CIGLENICA – FORTUNA

Fortuna je pronašla svoju dugo čekanu formu, a to je potvrdila maksimalnom 8:0 pobjedom protiv drugoplasiranih Lepoglavljana. Sada je pred njima novi izazov, doduše i velika prilika jer protiv sebe imaju momčad Ciglenice, posljednje momčadi lige. Pobjedom u Sisku, Fortuna bi mogla razmišljati i o plasmanu u sredini tablice što bi bio solidan rezultat.

* * * * *

NOGOMETNE PRIPREMNE UTAKMICE

SUBOTA, 15:00 sati

TORPEDO – ĐAKOVO CROATIA

 

ZRINSKI (J) – MLADOST (ĐS)

POSAVINA (V. KOPANICA) – DRAČICE

SLOGA (KORITNA) – MURSA

SUBOTA, 15:30 sati

LIV (VLADISLAVCI) – BUDUĆNOST (GORJANI)

NEDJELJA, 14:00 sati

SLAVONIJA (PUNITOVCI) – ZRINSKI (J)

ŠOKADIJA (STRIZIVOJNA) – ŠOKADIJA (ST. MIKANOVCI)

MLADOST (IVANOVCI) – VUČEVCI

JEDINSTVO (FORKUŠEVCI) – KEŠINCI

RATAR – HAJDUK (Š. POLJE)

SLOGA (KORITNA) – ŠUBIĆ (VUKA)

ĐAKOVO CROATIA 2 – OMLADINAC (JOSIPOVAC) – SEMELJCI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here