Budrovčani pobijedili vrlo dobru Slogu!

0
1291

DRUGA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

  1. KOLO

SLAVONIJA (B) – SLOGA 5:2 (2:0)

Budrovci. Igralište: Budrovci. Sudac: Mario Vuković (Đakovo). Pomoćnici: Mato Ivkić i Zoran Vlaisavljević (Đakovo). Strijelci: 1:0 Tilli (13. – 11m), 2:0 Jurić (44.), 3:0 Antunović (49.), 4:0 Karlo Sito (54.), 4:1 Bjelobrk (63.), 4:2 Luka Drenjančević (72.), 5:2 Jakov Sito (90.).

SLAVONIJA (B): Štangl, Čaić (72. Slobođanac), Verhas, Antunović, Karlo Sito, Tilli (90. Zdunić), Adam Sito (85. Dorić), Jakov Sito, Jurić (54. Novaković), Kolić, Zetović. Trener: Nikola Salopek.

SLOGA: Josip Drenjančević, Pačarić (85. Miladinović), Matošević, Bjelobrk, Vidić (46. Luka Drenjančević), Kvesić, Kovačević, Radak, Dubravac, Česir, Štibi.

Možda će zvučiti nevjerojatno ako kažemo da su nogomtaši Sloge iz Koritne u Budrovcima odigrali solidnu utakmicu, ali su ipak doživjeli relativno visok poraz. Naime, Budrovčani su se dugo tražili u pripremnom periodu pokušavajući pohvatati sve zahtjeve novoga trenera Nikole Salopeka i nisu bili sigurni što mogu očekivati u ovoj sezoni.

Međutim, u prvih 45 minuta plavi su postigli dva pogotka i tako nagovijestili laganu pobjedu. U 13. minuti prvi pogodak Đuro Tilli postigao je iz opravdano dosuđenoga kaznenoga udarca da bi Jurić u 44. minuti ostao sam na rubu kaznenoga prostora. Njegov precizan udarac završio je iza leđa Josipa Drenjančevića. Bio je to rezultat prvoga poluvremena.

I u nastavku utakmice Budrovčani su bili bolji. Već u 49. minuti postigli su treći pogodak čime su nagovijestili gostujuću katastrofu. Nakon ubačene lopte iz kornera glavom gostujuću mrežu pogađa Antunović. U 54. minuti u listu strijelaca upisao se Karlo Sito i tada se činilo da je utakmica zaključena. Međutim, tako nisu mislili gosti koji su se potpuno otvorili i krenuli prema budrovačkom kaznenom prostoru.

Stvorili su tri stopostotne prilike, ali Štanglova mreža ostala je netaknuta. Ipak, Bjelobrk uspijeva u 63. minuti smanjiti rezultat na 1:4 da bi u 73. Luka Drenjančević postigao drugi pogodak i smanjio domaće vodstvo na 2:4.

Tada je u domaćim redovima zavladala nervoza, a gosti su pokušavali doći do još povoljnijega rezultata. Ipak, u završnici susreta, kada su se nogometaši Sloge potpuno otvorili, uslijedila je kontra Slavonije i peti pogodak. Za konačan rezultat pobrinuo se Jakov Sito.

Ovom pobjedom Slavonija je nagovijestila da će se boriti za sam vrh. Očito da se vidi trenerski potpis iskusnoga Nikole Salopeka koji još uvijek nije u potpunosti zadovoljan igrom svoje momčadi, ali u ovom trenutku najvažniji su bodovi.

Iako su poraženi i nogometaši Sloge mogu biti zadovoljni jer su u Budrovcima odigrali otvorenu utakmicu u kojoj su, da je bilo malo više sreće, mogli i bolje proći. No, prvo je kolo i prilike za dokazivanje bit će još puno.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here