Najbolji Magic Dominik Milinković, drugi Ivan Neferanović, treći Zvonimir Oršolić!

0
1520

Zvonimir Oršolić!Dominik MLiTREĆI MAGIC CHESS ĐAKOVO 2021.

Šahovski klub Đakovo i ove je godine u nedjelju 22. kolovoza organizirao treći po redu Magic Chess Đakovo 2021. koji se održava u poznatoj turističko-zabavnoj Vili Magic vlasnika Josipa Ciganovića. Turnir „Magic Chess Đakovo 2021.“ održan je u okviru manifestacije „Đakovačko ljeto“, a pod pokroviteljstvom Grada Đakova. Pehare i medalja najboljima uručio je predsjednik ŠK Đakovo Ivan Solin.

Na turniru se okupilo 69 kadeta koji su u sedam kola Švicarcem sedam minuta plus dodatak od 3 sekunde za svaki završeni potez borili na titulu pobjednika. Prosječni rejting turnira je 1504 boda, glavni sudac bio je Renato Vince, a sutkinje Josipa i Judita Aščić.

Nakon sedam odigranih kola prvo mjesto osvojio je Dominik Milinković, član ŠK Strmac iz Nove Gradiške sa osvojenih svih sedam bodova. Drugo mjesto pripalo je Ivanu Neferanoviću (ŠK Vinkovci) sa šest bodova, a s istim brojem bodova na trećem mjestu završio je bosansko-hercegovački igrač Zvonimir Oršolić.

Najbolje plasirani đakovački igrač je Luka Vidić koji je od sedam mogućih bodova osvojio pet. Filip Horjan osvojio je 14. mjesto (4,5 boda), Ante Blažević, četvrti nositelj turnira zauzeo je 33. mjesto s 3,5 boda, odmah do njega na 34. mjesto plasirao se Ivano Kikić također s 3,5 boda. Marko Ciganović osvojio je 42. mjesto s tri boda.

Organizatori turnira priredili su i nagrade za tri najbolja igrača po godištima.

Tako je prvo mjesto u kategoriji do osam godina osvojio je Filip Lerotić (ŠK Vinkovci), drugo mjesto pripalo je Vedranu Kalociju (ŠK Đuro Đaković Sl. Brod), a treća je Ria Mijić (ŠK Đuro Đaković Sl. Brod).

U kategoriji do 10 godina najbolji je bio Ljudevit Juranović (ŠK Strmac), drugo mjesto pripalo je Ruži Oršolić ((BiH), a treći je Petar Marušić (ŠK Slaven Vukovar).

Kod igrača do 12 godina najviše uspjeha imala je Dunja Uzelac (ŠK Slaven Vukovar), druga je Hana Vinković (ŠK Nexus Županja) a treći je Dominiku Kulundžić (ŠK Šokadija).

Prvo mjesto do 14 godina, kao i ukupna pobjeda, pripala je Dominiku Milinkoviću (ŠK Strmac), drugi je Zvonimir Oršolić (BiH), a trećiGabrijel Špoljarić (ŠK Šokadija).

U najstarijoj kategoriji – onoj do 16. godina prvo mjesto pripalo je Ivanu Neferanoviću (ŠK Vinkovci), drugoplasirani je Leopold Matić (Šk Slavonac) dok je na trećem mjestu završila Mia Andrea Oršolić (BiH).

Nakon odigranoga turnira većina igračica i igrača osvježenje je našla u vanjskom bazenu Vile Magic.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here