Kadeti Đakovo Croatije pobjednici, David Šušak najbolji igrač, Ivano Butor strijelac, Mihael Drobina golman!

0
1751

MEMORIJALNI NOGOMETNI TURNIR „LOVRIĆ – VIDOVIĆ“

Nogometni klub Mladost iz Ivanovaca već punih 20 godina obilježava sjećanja na dvojicu svojih prerano preminulih članova organizacijom memorijalnoga turnira u njihovu čast. Ovogodišnji turnir okupio je sljedeće momčadi: domaćina Mladost, kuševački Torpedo, Mladost iz Lapovaca i kadete HNK Đakovo Croatije.

                Pobjednici ivanovačkoga memorijala – kadeti HNK Đakovo Croatia

Prvoga dana dogodilo se iznenađenje jer su domaćini pobijedili 2:1 županijskoga prvoligaša Torpedo. Doduše, treba biti iskren pa reći da su Kuševčani izveli drugu momčad, a trener Mario Barišić odmarao je gotovo sve seniore koji su odigrali najveći dio minuta u ovim pripremama. No, to ne umanjuje vrijednost pobjede ivanovačke Mladosti.

U drugoj utakmici kadeti Đakovo Croatije (igrači rođeni 2005. i mlađi) bili su bolji od Mladosti iz Lapovaca, člana Lige Nogometnog središta Đakovo rezultatom 4:1. Strijelci za đakovačku momčad bili su: Šušak (2) i Piler i Eling.

U nedjeljnim utakmicama za poredak Torpedo je s visokih 7:0 svladao Mladost iz Lapovaca. Strijelci za Kuševčane bili su: trostruki Ivano Butor što mu je donijelo i titulu najboljega strijelca turnira, a Josip Antinac i Alen Liović po dva su se puta upisali u listu strijelaca.

U finalnoj utakmici pobjednika su odlučivali jedanaesterci. Nogometaši Mladosti prvi su poveli da bi mladi Đakovčani golovima Zrakića i Šuška preokrenuli rezultat u svoju korist 2:1. I kada se činilo da će pobjednički pehar u đakovačke vitrine Ivanovčani su tri minute prije kraja izjednačili rezultat na 2:2.

Uslijedili su jedanaesterci gdje se posebno istaknuo đakovački golman Fabijan Damjanović koji je obranio dva kaznena udarca. Strijelci za đakovačke kadete bili su Milić, Šušak i Zirn. Tako je s konačnih 5:4 slavila momčad kadeta Đakovo Croatije.

U finalnoj utakmici za Đakovo Croatiju nastupili su: Ivan Grbavac, Ivan Brataljenović, Niko Mesić, Gabrijel Petanjak, Petar Batarilo, Marin Zrakić, Karlo Eling, Petar Milić, David Šušak, Marin Šekerija. (Još su igrali: Fabijan Damjanović, Borna Jona, Marin Marijanović, Marino Fridrih, Ivan Berberić). Trener: Filip Ivić.

Najbolji igrač David Šušak (lijevo) i najbolji strijelac Ivano Butor (desno)

Na kraju turnira nagrađeni su i najbolji pojedinci. Za najboljega igrača izabran je David Šušak (Đakovo Croatia), najbolji strijelac je Ivano Butor (Torpedo), a najbolji golman je Mihael Drobina (Mladost Ivanovci).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here