Marin Božičević najbolji hrvatski strijelac protiv Austrije!

0
700

ODLIČAN NASTUP MLADOGA ĐAKOVAČKOGA RUKOMETAŠA

Đakovački ljubitelji rukometa s velikom pozornošću prate utakmice hrvatske U-19 reprezentacije koja nastupa na Europskom prvenstvu u Varaždinu i Koprivnici. Razlog tome je nastup đakovačkoga rukometaša Marina Božičevića koji je izborio svoje mjesto u reprezentaciji.

Mladi Hrvati u prvoj su utakmici pobijedili  Portugal rezultatom 35:31, a Marin Božičević u toj utakmici nije dobio povjerenje hrvatskoga izbornika Kreše Ivankovića.

Međutim, u drugoj utakmici protiv Austrije Marin Božičević pokazao je sve svoje vrijednosti. U pobjedi 37:27 đakovački je krilni igrač postigao devet pogodaka iz devet pokušaja, dakle uz stopostotni učinak. S ovim učinkom Božičević je bio i najbolji hrvatski strijelac u drugoj pobjedi na europskom prvenstvu. Pred mladim Hrvatima treći je ogled u skupini D, a protivnici će biti rukometaši Francuske. Ova utakmica važna je za obje momčadi jer će pobjednik u drugu fazu natjecanja prenijeti dva boda. U hrvatskoj reprezentaciji svi su uvjereni u pobjedu i plasman u drugi krug natjecanja.

Božičević blizu Spačve, s posudbe stigli Dino Goluža i Luka Jakobović!

I dok Marin Božičević trese mreže europskih reprezentacija rukometaši Đakova u ponedjeljak su 9. kolovoza krenuli s pripremama za nastup u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever.

No, na početku trener Domagoj Perlić ponudio je jednu lošu i nekoliko dobrih vijesti. Prvo loša. Đakovački će rukometaši najvjerojatnije ostati bez Marina Božičevića koji bi se trebao priključiti rukometašima Spačve iz Vinkovaca. Iako još nije sve gotovo, ali velika je vjerojatnost da će karijeru nastaviti u gradu na Bosutu.

A sada nekoliko dobrih. Prva je da se s posudbe u klub vratio Dino Goluža kao i Luka Jakobović. Novi član đakovačkoga kluba postao je Antonio Šakić, dosadašnji igrač Osijeka.

Đakovčani vrijedno treniraju na vanjskim terenima skupljajući potrebnu fizičku snagu, ali i u dvorani gdje se radi na tehničko-taktičkim varijantama. Prve pripremne utakmice đakovački će rukometaši odigrati protiv Požege (prvu u Požegi sljedeće nedjelje (22. kolovoza), a zatim uvzratnu u Đakovu. Nakon toga slijede dvije utakmice protiv premijerligaša Spačve potom protiv Borova. Završne utakmice bit će na turniru u Požegi. Prvenstvo Prve B hrvatske rukometne lige Sjever počinje 19. rujna, a Đakovčani će na gostovanje u Čakovec. Nakon toga u drugom kolu pred svojim navijačima igrat će protiv zagebačkoga Metalca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here