U finalu Slavonija i Dračice!

0
1558

MEMORIJALNI NOGOMETNI TURNIR „IGOR KEDAČIĆ“ U BUDROVCIMA

Nogometni klub Slavonija iz Budrovaca po treći puta organizator je Memorijalnoga turnira „Igor Kedačić“ u spomen na svoga poginuloga igrača koji je stradao u prometnoj nesreći. Uz domaćine, na turniru nastupa i Ratar iz Piškorevaca u čijem je kluba također nastupao pokojni Kedačić, a uz njih po treći će puta nastupiti i nogometaši Dračica te po prvi puta Šokadija iz Strizivojne.

PRVA UTAKMICA

RATAR – DRAČICE 0:3 (0:0)

Budrovci – Igralište Budrovci. Sudac: Zoran Vlaisavljević (Đakovo). Strijelci: 0:1 Degmečić (55.), 0:2 Marko Andričić (61.), 0:3 Marko Andričić (75.).

RATAR: Galić, Brlošić, Vrtarić, Peradinović, Antunović, Vukadin, Mandić, Djaković, Petrić, Horvat, Sikora. (Još su igrali: Marija Galić, Ivica Vukadin, Raguž, Liščević, Češnik). Trener: Tihomir Češnik.

DRAČICE: Štangl, Jurinić, Tadić, Petar Andričić, Đurđević, Duvnjak, Kušević, Habada, Marko Andričić, Domagoj Krizmanić, Nikolić. (Još su igrali: Udovčić, Kokalović, Degmečić, Jukić, Šarčević). Trener: Šimo Živković

Nogometaši Ratara i Dračica otvorili su treće izdanje Memorijalnoga turnira „Igor Kedačić“, a nakon utakmice razloga za zadovoljstvo ima Šimo Živković čija je momčad ostvarila sigurnu pobjedu i time se plasirala u sutrašnje finale.

U prvom poluvremenu Dračičani su ostavili nešto bolji dojam, imali su više od igre, stvorili dvije izgledne prilike za pogodak, ali nedostajalo je mirnoće i koncentracije u završnici. Najbolju priliku imao je Nikolić koji se odlučio na udarac umjesto da je proigrao Domagoja Krizmanića koji je bio u daleko boljoj prilici od njega. I Goran Tadić mogao se upisati u listu strijelaca kada je sam pobjegao po desnoj strani, ali njegov udarac nije bio precizan. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 38. minuti kada su Piškorevčani ostali s igračem manje zbog prekšaja      nad Nikolićem koji je sam krenuo prema piškorevačkom golu. Nogometaši Ratara pokušavali su iz prekida, imali su dva opasna ubačaja iz kornera, a prema golmanu Štanglu uputili su samo jedan udarac u okvir gola.

U nastavku utakmice, po izuzetno visokoj temperaturi, osjetio se manjak jednoga piškorevačkoga igrača. To su iskoristili Dračičani i s tri gola došli do pobjede. U 55. minuti Dračičani su probili desnu stranu, Šarčević je asistirao na drugoj vratnici Degmečiću koji pogađa Ratarovu mrežu. Samo šest minuta kasnije igrači sa Sjevera ponovo su se radovali. Ponovo je akcija krenula po desnoj strani, ubačenu loptu u protivničkom petercu dočekao je Marko Andričić koji „špicom“ šalje loptu u mrežu. Točku na „i“ u 76. minuti svojim drugim pogotkom stavio je Marko Andričić koji se odlično snašao u kaznenom prostoru i iz okreta pogodio piškorevačku mrežu. Za konačnih 3:0 i zasluženu pobjedu Dračica.

 

SLAVONIJA (B) – ŠOKADIJA      2:1 (2:0)

Budrovci – Igralište Budrovci. Sudac: Zoran Vlaisavljević (Đakovo). Strijelci: 1:0 Tilli, 2:0 Adam Sito, 2:1 Ćosić.

SLAVONIJA (B): Jakov Sito, Novaković, Tomislav Sito, Šimo Zetović, Kolić, Antunović, Karlo Sito, Đuro Sito, Adam Sito, Ivan Kladarić, Slobođanac. (Još su igrali: Matej Jurić, Pavičić, Tiho Ručević, Matej Pavičić, Dorić, Josip Zetović, Patrik Kretonić). Trener: Nikola Salopek.

ŠOKADIJA: Lilić, Tomislav Rendulić, Đaković, Božić, Marković, Jakobović, Mašić, Milinović, Nikola Rendulić, Ćosić, Damjanović. (Još su igrali: Šen, Pačarić, Andrijević). Trener: Tomislav Lajtman.

U susretu susjeda više uspjeha imali su domaćini. U prvom su poluvremenu Budrovčani golovima Đure Tillija i Adama Sita došli do vodstva 2:0. U nastavku utakmice Šokadija je golom Ćosića smanjila rezultat na 1:2, ali više od toga nije išlo.

Ovom pobjedom Slavonija se plasirala  nedjeljno finale gdje ih očekuje momčad Dračica. U borbi za treće mjesto sastat će se Ratar i Šokadija.

Slavlje Budrovčana možete vidjeti na linku:

https://web.facebook.com/196412094470425/videos/989384391855076

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here