Dora Belvanović debitirala u hrvatskoj reprezentaciji!

0
1780

ĐAKOVAČKA TENISAČICA DEBITIRALA ZA HRVATSKU REPREZENTACIJU

Hrvatske tenisačice do 12 godina nastupile su od 22. do 25. srpnja u kvalifikacijama A grupe Europskoga natjecanja Head. Hrvatice su igrala na domaćem terenu u Karlovcu i nakon tri odigrana susreta zauzele su treće mjesto u skupini čime se, nažalost, nisu plasirale na završnicu natjecanja koje se igra u Francuskoj. U hrvatskoj reprezentaciji po prvi je puta, uz Anu Petković i Miju Burić, nastupila i mlada đakovačka tenisačica Dora Belvanović. Nažalost, zbog žuljeva Đakovčanka nije nastupila u prva tri meča tako da je upisala prvi nastup u hrvatskom dresu tek u razigravanju protiv Ukrajine.

Hrvatice su u prvom kolu pobijedile Latviju rezultatom 2:1 da bi u drugom upisale poraz od Belgije rezultatom 2:1. U trećem susretu Hrvatice nisu imale previše prilika protiv Ruskinja koje su slavila s 3:0 i tako osvojile i prvo mjesto.

U razigravanju za mjesta Hrvatice su poražene od Ukrajinki rezultatom 2:0. U tom susretu Dora Belvanović upisala je poraz od Marije Tkalenko rezultatom 6:1; 6:1. Tim porazom Hrvatice se u konačnom poretku zauele šesto mjesto. Na finalni turnir u francuski Ajaccio iz ove skupine otputova će Ruskinje i Srpkinje.

Muška hrvatske reprezentacija na istom je natjecanju osvojila peto mjesto.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here