Grgačević i Tomić namjestili nišanske sprave!

0
1707

TREĆA PRIPREMNA UTAKMICA ĐAKOVO CROATIJE

ĐAKOVO CROATIA – TOMISLAV (D. ANDRIJEVCI) 6:2 (5:0)

Đakovo – Stadion Đakovo. Sudac: Dražen Matasović (Đakovo). Strijelci: 1:0 Grgačević (9.), 2:0 Tomić (15.), 3:0 Grgačević (17.), 4:0 Tomić (20.), 5:0 Grgačević (37.), 5:1 Bešlić (64.), 6:1 Kirchbauer (65.), 6:2 Tunuković (82.).

ĐAKOVO CROATIA: Jukić, Ilakovac, Bošković, Petričević, Karimović, Damjanović, Tomić, Mađaš, Barišić, Grgačević, Kirchbauer. (još su igrali: Štangl, Batinić, Pedić, Lovaković, Češnik, Pongračić, Piler, Čuić). Trener: Igor Toth.

TOMISLAV: Čosić, Bukatko, Žderić, Vučković, Dančo, Tipurić, R. Tolić, S. Tolić, Bešlić, Kvesić, Tunuković (još su igrali: Ivanković, Šulter, Gavran). Trener: Zoran Galetić.

Đakovački nogometaši odigrali su i treću pripremnu utakmicu u kojoj su dominirali, posebice u prvom poluvremenu, protiv međužupanijskoga ligaša Tomislava iz Donjih Andrijevaca. Očito da je trener Đakovo Croatije već jako blizu početnoj postavi kojoj će dati priliku u prvom prvenstvenom kolu na gostovanju u Kutjevu. Danas je Toth utakmicu započeo s mladim Bartolom Ilakovcem koji je odigrao solidnu utakmicu na desnom bočnom i pokazao se zanimljivim rješenjem u kvoti zaštićenih igrača. U nekoliko navrata ubacio je upotrebljive lopte u protivnički kazneni prostor.

Od samoga početka Đakovčani su zagospodarili terenom i svoje protivnike stjerali u kazneni prostor. Prva opasnija prilika pretvorena je u pogodak. Ilakovac je ubacio loptu s desne strane, na pravom se mjestu našao Tomas Grgačević koji glavom pogađa protivničku mrežu. U 15. minuti domaćini su povećali vodstvo. Damjanović je uputio udarac s dvadesetak metara, golman Čosić kratko je odbio loptu do Tomića koji s desetak metara pogađa mrežu. Samo dvije minute kasnije na seni je opet dvojac Tomić – Grgačević. Prvi je ubacio loptu na drugu stativu gdje se našao đakovački kapetan koji postiže svoj drugi pogodak. I to opet glavom. Gosti kao da nisu niti postojali na terenu jer su Đakovčani svaku priliku pretvarali u pogotke. U 20. minuti Kirchbauer je probio lijevi bok, ubacio loptu u gostujući peterac, na loptu je natrčao Tomić i pospremio ju u mrežu.

Gosti su petnaestak minuta izdržali bez primljenoga pogotka, ali u 37. pao je i peti pogodak. Dubinsku loptu u kaznenom prostoru primio je Grgačević koji prolazi golmana Čosića i šalje loptu u mrežu. Bio je to rezultat prvoga poluvremena.

U nastavku utakmice domaći trener Igor Toth u igru je uveo osam novih igrača kojima je dao priliku da se nametnu za prvu momčad. Međutim, čini se da đakovački trener nije bio baš prezadovoljan izvedbom svojih igrača u drugom dijelu.

To može potvrditi i činjenica da su gosti iz Donjih Andrijevaca dobili drugo poluvrijeme rezultatom 2:1. U 64. minuti Igor Bešlić, bivši igrač Đakovo Croatije postigao je pogodak za Tomislav i time smanjio rezultat na 1:5, ali samo minutu kasnije Kirchbauer (jedan od rijetkih koji je igrao od početka utakmice) postigao je šesti pogodak. U samoj završnici točnije u 82. minuti Tunuković postiže drugi pogodak za Tomislav čime je svojoj momčadi osigurao koliko-toliko pristojan poraz.

Nogometaše Đakovo Croatije u srijedu očekuje nova provjera. U Kuševcu će igrati protiv momčadi Torpeda.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here