Šahovskom klubu Đakovo županijska plaketa za stoti rođendan!

0
1936

ĐAKOVAČKI ŠAHISTI NA ZASLUŽENOM LJETNOM ODMORU

Kao i svake godine Županija osječko-baranjska dodjeljuje nagrade zaslužnim pojedincima, kolektivima, udrugama za ostvarena postignuća u različitim područjima rada. Tako je ove godine posebna nagrada (županijska plaketa) pripala Šahovskom klubu Đakovo koji je tijekom 2020. godine proslavio punih stotinu godina djelovanja. Ovo je nagrada za sve one generacije koje su sudjelovale u radu ŠK Đakovo od njegova osnutka pa do danas. A ne zaboravimo da je ovaj klub iznjedrio jednoga svjetskoga prvaka (Hrvoje Stević), nekoliko danas uglednih velemajstora (Ante Brkić, Kristina Šolić), da je u klubu desetljećima kao trener radio Ivan Bažaj, da je klub sudjelovao u međunarodnim natjecanjima, bio sudionik najviših rangova hrvatskoga šaha… Možemo samo zaključiti, nagrada je zasluženo došla u prave ruke.

 

Vrijedno priznanje dobila je i đakovačka šahistica Josipa Aščić koja je na Izbornoj skupštini Hrvatske udruga šahovskih sudaca u Osijeku (25. lipnja) izabrana kao delegat za Skupštinu ove udruge.

Đakovčani poveli u Trećoj ligi Istok

Tijekom mjeseca lipnja i srpnja odigrana su prva dva kola Treće hrvatske šahovske lige Istok u kojima su nastupili i članovi druge momčadi Đakova. U ligi nastupa 11 klubova (HVIDR-a Osijek, Dragovoljac Osijek, Radnik Velimirovac, Beli Manastir, Bjelobrdski šahovski klub, Višnjevac, Mladost Osijek, Petrijevci, Đurđenovac i Čepin).

Pobjedama protiv Čepina (4,5:1,5) i Višnjevca (0,5:5,5) Đakovčani su uvjerljivo na prvom mjestu s 4 boda. Za Đakovo II nastupili su: Drago Vargić, Mato Mićan, Ivo Skočibušić, Karmela Mićan, Davor Skočibušić, Branko Macanga, Jozo Aščić, Zvonko Domazet i Stjepan Hanulak. Prvenstvo Treće šahovske lige nastavlja se u rujnu.

Borna Solin osmi na Kadetskom prvenstvu Hrvatske

Četvero mladih đakovačkih šahista sudjelovalo je na Pojedinačnom kadetskom prvenstvu Hrvatske koje je odigrano od 18. do 24. lipnja u Trogiru. Najbolji rezultat u konkurenciji igrača do 11 godina ostvario je Borna Solin osvojivši osmo mjesto s 5,5 bodova.

Đakovčanin Ivano Kikić u devet odigranih kola osvojio je dva boda.

U kategoriji kadeta do 15 godina Filip Horjan u konkurenciji 57 igrača osvojio je 39. mjesto sa četiri boda, a dva mjesta slabiji bio je Ante Blažević također sa četiri boda.

Treba spomenuti da je u ovoj kategoriji nastupio i Fran Mandarić, član susjednoga ŠK Amater. Mladi strizivojnski šahist osvojio je deveto mjesto sa šest bodova.

Bogata šahovska jesen je pred vratima

Đakovački će šahisti brzo zaključiti godišnji odmor jer već u kolovozu očekuju ih novi izazovi. Tako je za 22. kolovoza planiran Treći kadetski šahovski turnir Magic Chess. Također u rujnu će se igrati i odgođeni šahovski kup, a seniorske ekipe očekuju nastup u nacionalnim ligama: šahistice će nastupiti u Prvoj hrvatskoj ženskoj ligi, a šahisti u Prvoj B šahovskoj ligi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here